17.3 C
Belgrade
23/03/2023
Crna Gora region rezultati konkursa

Rezulatati konkursa „Vuko Bezarević“

Pljevlja, Husein-pasina dzamijaNagrada „Mladi Tipar“

Mladi aforističar iz Beograda, Igor Braca Damnjanović DIB, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Mladi Tipar“ na 29. danima humora i satire „Vuko Bezarević“ u Pljevljima.
Prema saopštenju žirija koji je radio u sastavu: Milanka Čepić, Marko Miljković i Dejan Miličić, odluka je jednoglasna i dodeljuje se najuspešnijem mladom aforističaru sa prostora bivše SFRJ. Ovoga puta nagrada je pripala ciklusu aforizama pod šifrom „Beli Očnjak“, iza koje se krio mladi Beograđanin.

Nagrada „Tipar“

Žiri u sastavu: Gojko Božović, Zorica Jestrović i Slobodan Simić, jednoglasno je dodelio nagradu „Tipar“ Bojanu Ljubenoviću iz Beograda za knjigu „Pisma iz Srbije“. U užoj konkurenciji su bile i knjige „O s uma sišavši“ Bojana Bogdanovića i „Ćuti i plivaj“ Ninusa Nestorovića.

Nagrada „Vuko Bezarević“

Žiri u sastavu: Milanka Čepić, Dejan Miličić i Marko Miljković, jednoglasno je dodelio nagradu „Vuko Bezarević“ Miroslavu Sredanoviću iz Beograda za priču „Bolje sutra“ potpisanu šifrom „XXIX“.

Nagrada „Risto Pejatović“

Nagradu za karikaturu „Risto Pejatović“, osvojio je Goran Ćeličanin iz Kruševca, dok su specijalne nagrade za karikaturu dobili Sava Babić iz Loznice i Luka Lagator iz Cetinja.

Dani humora i satire „Vuko Bezarević“ predstavljaju regionalnu kulturnu manifestaciju ustanovljenu 1986. godine u znak sećanja na rano preminulog satiričara Vuka Bezarevića, trostrukog dobitnika nagrade „Radoje Domanović“ za satiričnu priču.

XXIX dani humora i satire „Vuko Bezarević“ održaće se od 18-20.6.2015. u Pljevljima, gde će se publici predstaviti veliki broj poznatih satiričara, stend-up komičara i glumaca.

Slične vesti