1.1 C
Belgrade
08/02/2023
region stipendije

Rezidencijalni program u Budimpešti

Tromesečni rezidencijalni (boravišni) program u Budimpešti “Research into the unknown-improvisational laboratory / 2011 Spring”, čija je tema improvizacija u plesu i drugim umetničkim formama kroz ispitivanje veze sa svešću i percepcijom kako performera, tako i publike, biće održan od 28. februara do 9. maja 2011. godine, a konkurs za učešće otvoren je do 20. decembra. 2010.

Program se realizuje uz podršku programa za kulturu EU DÉPARTS, u organizaciji kustosa Mićaele Hargitay iz Austrije i Workshop Foundation iz Mađarske u ulozi koordinatora.

Umetnički rukovodilac je Eszter Gál iz Mađarske

Jedan mađarski i jedan strani koreograf/kreativni plesač učestvovaće u rezidencijalnom programu svakog semestra, a izabraće partnere, umetnike iz drugih umetničkih oblasti, sa kojima će učestvovati u programu.

Obezbeđen je prostor za probe, finansijska podrška tokom boravka, smešta i pokriveni su troškovi puta (do Budimpešte i nazad).

Mogu se prijaviti umetnici koji imaju iskustva i zanima ih istraživanje improvizovanja u plesu. Takođe, trebalo bi da imaju želju da sarađuju sa mađarskim kolegama u različitim oblastima umetnosti. Uslov je i da su učestvovali ili trenutno učestvuju u nekok od programa DÉPARTS ili su bili (ili su) studenti P.A.R.T.S.

Potrebno je poslati elektronskom poštom (na adresu workhsop@c3.hu) ili poštom (na adresu: Workshop Foundation, 1094 Budapest, Liliom utca 41), popunjen formular, detaljan CV, opis koncepta, sopstveni portret, druge fotografije, video svog rada (DVD, CD-ROM, VHS, ili link ka video snimku ili sajtu).

Rok za prijavljivanje je 20. decembar, a odluka o učesnicima će biti doneta 5. januara 2011.
Dodatne informacije moguće je dobiti na brojeve telefona +361/456 2045, +361/456 2052 ili preko adrese workshop@c3.hu, odnosno na sajtu www.wsf.hu

Slične vesti