3.6 C
Belgrade
04/02/2023
konkursi za mlade autore poezija region Srbija

Raspisani konkursi za Brankovu nagradu i slem poeziju

Društvo književnika Vojvodine (DKV) objavilo je danas godišnje konkurse za najboljeg slem pesnika Srbije i za „Brankovu nagradu“, koja se dodeljuje za najbolju prvu knjigu pesama na srpskom jeziku, autoru do 29 godina.

Da bi konkurisali za 51. „Brankovu nagradu“ izdavači i pojedinci bi trebalo da na adresu DKV u Novom Sadu, najkasnije do 1. avgusta, pošalju po tri primerka knjige pesama objavljene u proteklih godinu dana.

Najboljem mladom pesniku će to priznanje biti uručeno u Sremskim Karlovcima, na šestom Međunarodnom novosadskom književnom festivalu.

U okviru te manifestacije, koja se održava krajem avgusta i početkom septembra, biće priređeno i takmičenje pesnika – slemera, koji bi za tu priliku trebalo da u DKV pošalju najmanje osam pesama, ne dužih od četiri minuta u govornoj verziji.

Prema propozicijama, ukoliko su pesme na jednom od jezika nacionalnih zajednica, neophodno je da budu prevedene na srpski.

Komisija DKV-a će, za dvodnevno nadmetanje u slem poeziji, odabrati deset pesnika a ako bude veći broj kvalitetnih prijava, moći će da pozove još toliko takmičara.

Pravo da učestvuju imaju svi građani Srbije, „od devet do 99 godina“, a najbolji slem pesnik biće nagrađen.

(Izvor: RTV)

Slične vesti

1 comment

Ira 12/06/2011 at 16:10

Da li u konkursu za najbolju prvu knjigu pjesama mogu učestvovati i građani Republike Srpske, ukoliko je knjiga objavljena u Srbiji?

Comments are closed.