21.6 C
Belgrade
10/06/2023
Hrvatska konkursi za mlade autore poezija

Raspisan natječaj za nagradu Goran

Studentsko kulturno umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je natječaj za nagradu Goran, koja se tradicionalno dodjeljuje mladim pjesnicima za neobjavljeni rukopis u okviru pjesničke manifestacije Goranovo proljeće. Nagrada se raspisuje kako bi se stimuliralo stvaralaštvo mladih pjesnika u Hrvatskoj i svim prostorima na kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, među Hrvatima koji žive izvan teritorija matične zemlje, odnosno među iseljenicima, stoji u obavijesti Društva.

Na natječaju, koji je otvoren do 10. siječnja, mogu sudjelovati pjesnici do 30. godine života, koji još nisu objavili knjigu poezije, a trebaju poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke.

Usto treba priložiti kratku biografiju i adresu stanovanja, a žiri u kojemu će biti suvremeni hrvatski književnici predložit će najboljeg mladog pjesnika za nagradu, odnosno objavljivanje njegove prve knjige.

Pjesme se šalju na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić s naznakom ‘za natječaj’ (Opatovina 11, Zagreb) ili na e-mail: info@igk.hr (u Wordu).

Goranovo proljeće je hrvatska pjesnička manifestacija koja se održava 21. ožujka, na prvi dan proljeća i dan rođenja Ivana Gorana Kovačića, u njegovom rodnom Lukovdolu. U programu sudjeluju brojni ugledni pjesnici, a poseban događaj je uručenje pjesničke nagrade Goranov vijenac za cjelokupni pjesnički opus te nagrade Goran namijenjena mladim pjesnicima.

tportal.hr

Slične vesti