Raspisan konkurs za najbolju kratku priču

Filed under: proza,region,zemlja |

konkurs.mediteranMeđunarodna fondacija Ana Lind sa sjedištem u Aleksandriji, objavila je VI Konkurs za najbolju kratku priču mladih pisaca od 18 do 30 godina iz 43 zemlje Evrope i Mediterana. Fondacija je konkurs raspisala u saradnji sa Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone.

Ovogodišnja tema konkursa „Građani Evrope i Mediterana“ određena je u skladu sa Evropskom godinom građana i odnosi se na literarna djela koja odražavaju stavove mladih generacija o razvoju građanske svijesti i unapređenju vrijednosti, međukulturnog dijaloga i solidarnosti u društvu. Kandidati iz Crne Gore treba da dostave na e-mail concurso@iemed.org do 25. maja 2013. godine: originalne, do sada neobjavljivane kratke priče do 2.500 riječi na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku; osnovne podatke o autoru (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, nacionalnost, poštanska i e-mail adresa).

Evropski institut za Mediteran će pristigle priče i podatke o autorima iz Crne Gore dostaviti Ministarstvu kulture Crne Gore, koje će nakon predselekcije odabrane priče prevesti na engleski jezik i proslijediti internacionalnom žiriju. Internacionalni stručni žiri će od prijavljenih priča iz 43 zemlje odabrati 15 najboljih i rezultate objaviti u avgustu 2013. godine. Priče 15 odabranih autora biće objavljene u knjizi „Sea of Words“, a autori pozvani na ceremoniju proglašenja najboljih kratkih priča u septembru 2013. godine u Barseloni, uz obezbijeđen boravak sa kulturnim programom u Španiji.

Dodatne informacije o ovom međunarodnom konkursu moguće je dobiti na veb stranici Evropskog instituta za Mediteran http://www.iemed.org/dossiers-en/dossiers-iemed/cultures-mediterranies/a-sea-of-words-2013/un-mar-de-paraules-2013

 

 

 

 

One Response to Raspisan konkurs za najbolju kratku priču

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*