27.8 C
Belgrade
19/07/2024
radionice Srbija

Radionice kreativnog pisanja Zvonka Karanovića

PPM Enklava poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u novoj sezoni Radionice kreativnog pisanja Zvonka Karanovića, pesnika i glavnog urednika u našoj izdavačkoj kući!

Radionica traje od početka oktobra 2021. do kraja decembra iste godine. Karanović će sa pesnicima i pesnikinjama časove imati jednom nedeljno, četiri puta mesečno, po dogovoru. Jedan takav poetski susret traje 120 minuta, podrazumeva vežbe iz kreativnog pisanja, razgovore o “lektiri”, urednički rad na tekstu i upućivanje na sve druge korisne informacije i kontakte (časopisi, izdavači, književni događaji, itd).Nakon nekoliko ranijih sezona nastale su i objavljene mnoge dobre pesme, ali i cele, važne knjige:

Milosavljević Kristina – Piši kad stigneš (“Brankova nagrada” za 2019.)Petrović Radmila – Moja mama zna šta se dešava u gradovima (za ovu zbirku već znaju baš svi u Srbiji). Krečković Vladan – Pariz, Teksas (nagrada „Bridges of Struga” za 2021.) Milica Rosić – Zadnji pogled u retrovizor (nagrada “Mladi Dis” za 2021.) Polaznice Radionice Anđela Đokić i Slađana Bažalac osvojile su prvo i drugo mesto na konkursu za nagradu “Timočka lira” za 2021. godinu. Cena kursa je 3 X 6.000 din (plaća se mesečno).

Svi zainteresovani mogu da pošalju svojih 5 reprezentativnih pesama, CV i motivaciono pismo na e-mail enklava.redakcija@gmail.com najkasnije do 30. 9. 2021. godine. Prijavite se ako mislite da je poezija najvažnija stvar na svetu, i ako ste dovoljno hrabri da uvek preispitate svoje mišljenje, mi vam se radujemo!P.S. Evo pomalo i o Zvonku Karanoviću, ukoliko to je nekom potrebno:

https://sr.wikipedia.org/…/%D0%97%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0…

Slične vesti