20.6 C
Belgrade
26/05/2024
radionice Srbija

Radionice kreativnog pisanja – novi ciklus

U Centru BAZA počinje novi tromesečni ciklus Radionica kreativnog pisanja. Vodiće ih Bojan Krivokapić.
Radionice kreativnog pisanja su prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za individualni i zajednički rad, razgovor o pročitanom, dijalog o napisanom, informisanje o savremenoj književnosti i o odnosu književnosti i drugih umetnosti.

Radionice se održavaju petkom od 18h do 21h. Broj mesta je ograničen na 5 polaznika/ca. Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani koji su stariji od 18 godina. Ciklus će trajati 12 nedelja.
Prvi susret će se održati u petak, 8. februara 2019.

Ciklus se sastoji iz tri dela. Prvi deo čine četiri radionice, koje će se održavati petkom u Centru BAZA. Nakon toga sledi istraživački period u trajanju od 4 nedelje, u kojem će polaznici/e biti mentorski vođeni kroz istraživanje (čitanje, analiziranje, domaći zadaci) kroz online komunikaciju, a nakon toga sledi treći deo koji se opet sastoji od 4 radionice (petkom) u Centru BAZA. Nakon toga polaznici/e koji žele mogu učestvovati u javnom programu – književnoj večeri. Polaznici/e će tokom ciklusa takođe imati priliku da se kroz radionice uživo upoznaju s nekim od najzanimljivijih imena iz sveta književnosti i izdavaštva na prostoru bivše Jugoslavije.

Svi/e zainteresovani/e se mogu prijaviti do utorka 5. februara 2019. godine. Prijavu koja treba da sadrži osnovne podatke o osobi i 3 literarna teksta (bez obzira na žanr) poslati na e-mail: radionicapisanja.baza@gmail.com. Prva radionica se održava u petak, 8. februara 2019.
Cena radionica je 1200 dinara po susretu, uz mogućnost ostvarivanja popusta za plaćanje na mesečnom nivou (4000 din). Cena drugog dela ciklusa (mentorsko vođenje kroz istraživanje) iznosi 2000 dinara za ceo mesec.

O voditelju:
Bojan Krivokapić (1985) objavio je tri knjige: „Trči Lilit, zapinju demoni“ (kratka proza), „Žoharov let“ (poezija) i „Proleće se na put sprema“ (roman). Dobitnik je nagrada za prozu: Ulaznica (Zrenjanin, 2011), Đura Đukanov (Kikinda, 2012) i Edo Budiša (Pazin, 2014), kao i nagrade Mak Dizdar za zbirku poezije (Stolac, 2013). Za roman „Proleće se na put sprema“ dobio je Nagradu Mirko Kovač (Rovinj, 2018) za najbolje delo autora do 35 godina u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Roman je takođe ušao i u uži izbor za NIN-ovu i najuži izbor za Vitalovu nagradu za 2017. godinu. Vodio je radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13, Centru za mlade KVART (Prijedor) i dr. Boravio na književnim rezidencijama u Sarajevu, Prištini, Pazinu, Tirani, Vizbiju i Rijeci. Bavio se antropološkim teatrom u Kamernom pozorištu muzike OGLEDALO. Završio komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 2017. godine vodi Radionice kreativnog pisanja u Centru BAZA. Zvanični sajt: bojankrivokapic.com

O Centru BAZA:
Centar BAZA je udruženje građana i građanki, koje deluje u oblastima ličnog treninga i razvoja socijalnih veština sa svim kategorijama stanovništva kroz programe treninga, alternativnog obrazovanja, sadržaje iz oblasti kulture i umetnosti i društvenog aktivizma. Nalazi se u Novom Sadu, ul. Lasla Gala 34.

Srdačan pozdrav iz Centra BAZA!Lasla Gala 34Novi Sad

Slične vesti