4.8 C
Belgrade
26/11/2022
radionice Srbija

RADIONICE DOKUMENTARNE FOTOGRAFIJE

crna kuca dvoristeOd 05. do 07. jula 2013. u CK13 u Novom Sadu biće održane besplatne radionice dokumentarne fotografije. Intenzivne trodnevne radionice organizovane su u sklopu projekta „Focusing Democracy“. Predavači na radionicama su Marko Risović i Nemanja Pančić, više puta nagrađivani članovi foto kolektiva „Kamerades“ iz Beograda. Po završetku projekta biće organizovana izloža fotografija polaznika.

Konkurs:

Projekat „Focusing Democracy“ i CK13 pozivaju sve zainteresovne fotografkinje i fotografe da se prijave na trodneve, intenzive radionice dokumentarne fotografije. Iskorisite priliku da radite na dugoročnom foto projektu, uz pomoć i mentorstvo iskusnih predavača i talentovanih foto esejista.

Teme kojim ćemo se baviti na radionici:

Projekat „Focusing Democracy“ ima za cilj da ohrabri iskusne fotografe koji žele da se bave dugoročnim foto projektima, koji za cilj imaju stvaranje kolekcije fotografija ili foto priču o društveno angažovanim temama. Želimo da motivišemo reportere i fotografe da razmišljaju o društvenim problemima, marginalizovanim grupama, političkim procesima i ljudskim pravima i svojim fotografijama urade jedinstvene analize društva u kojem živimo:

Razmišljajte šire od jedne fotografije, mislite o priči i dajte fotografijama kontekst.

Kako se prijaviti:

Svi zainteresovani za učešće na radionicama treba da podnesu prijavu:

Prijava treba da sadrži kratku biografiju, kratak opis teme kojom želite da se bavite (200-300 reči) i najviše pet fotografija iz vašeg portfolia (2000 px po dužoj stranici, 300dpi, jpeg format).

Fotografije treba da imaju ispunjen File info, a naročito je važan opis fotografije (ko, šta, gde, kada i zašto). Možete se prijaviti sa potpuno novim ili već započetim projektom.

Rok za prijave je do 24. juna 2013. u 18.00h. Svi učesnici biće obavešteni o rezultatima konkursa do 28. juna 2013.

Prijave se šalju na:

focusingdemocracy@ck13.org

Uslovi za učešće na konkursu:

Morate posedovati DSLR fotoaparat (poželjno i računar za obradu fotografija)

Morate biti u mogućnosti da prisustvujete celodnevnim radionicama od 05. do 07. jula (očistite svoj raspored jer će biti teško, naporno i zahtevno)

Učešćem na radionicama obavezujete se da ćete završiti svoj foto projekat do 26. avgusta 2013.

Napomene:

Određenom broju učesnika van Novog Sada biće obezbeđeni smeštaj i putni troškovi, za vreme trajanja radionica.

Iako su radionice u potpunosti besplatne, svi učesnici su u obavezi da plate akontaciju u iznosu od 30 eura, koja će ima u celosti biti vraćena kada predaju gotov projekat, 26. avgusta 2013.

Projekat podržava: NED

link za najavu na sajtu: http://ck13.org/6245

Slične vesti