5.8 C
Belgrade
30/03/2023
radionice Srbija

Radionica za pisanje projekata

Zemunski mali umetnički centar – ZMUC, u saradnji sa Emilom Holcerom, stručnjakom za prikupljanje finansijskih sredstava (fundraising), organizuje naredna dva meseca radionice “Kako napisati dobar predlog projekta”.

Radionice su osmišljene tako da polaznika osposobe za samostalno prikupljanje sredstava, a učesnici će ih iskoristiti za pisanje konkretnog predloga projekta.

Projekti nisu ograničeni samo na kulturu, već se mogu ticati turizma, obrazovanja, ekologije i drugih oblasti.

Radionice su osmišljene tako da učesnici savladaju ključne procedure pisanja zahteva za donaciju, nauče kako da predstave svoju organizaciju, kako da precizno definišu potrebe za odgovarajuća sredstva i uspešno povežu zahteve donatora sa ciljevima svoje organizacije.

Takođe, biće osposobljeni da razumeju suštinsku motivaciju donatora, identifikuju odgovarajuće izvore sredstava, nauče kako da izbegnu dve najopasnije greške kod pisanja projekata i, konačno, da napišu osnovni predlog projekta koji će kasnije prilagođavati donatorima.

Holcer je obučen od Informativne agencije SAD i ima sertifikaciju za administriranje grantova i kooperativnih sporazuma.

Radio je sa međunarodnim donatorima na dodeljivanju više od 200 donacija, ali i sa brojnim lokalnim organizacijama na pronalaženju izvora za finansiranje projekata.

Radionice će biti organizovane jednom nedeljno u ZMUC-u (Njegoševoj 53, Zemunski kej) u naredna dva meseca, a prva će biti održana 29. novembra od 18 do 21 sat.

Radionice su besplatne i otvorene za članove svih organizacija, a broj polaznika je ograničen.

Konktakt za prijavljivanje i dodatne informacije: Vesna Tašić, 063 8332 501.

Slične vesti