6.7 C
Belgrade
03/02/2023
radionice Srbija

Radionica PLES SEĆANJA

image002PLAVO pozorište

pozorišna laboratorija

 poziva zainteresovane na radionicu

 PLES SEĆANJA

 11 – 15. mart 2013.

Plavo pozorište,

Zgrada BIGZ-a, Bulevar Vojvode Mišića 17, VI sprat

 

„Ples sećanja“ je radionica namenjena mladim ljudima koji su zainteresovani za savremeno pozorište nezavisno od svoje profesionalne orijentacije. Radionica je zamišljena kao upoznavanje sa bazičnim principima rada u savremenom pozorištu, kao što su osnove rada na telu i glasu, stvaranje improvizacija i glumačkih partitura kroz niz kreativnih vežbi i zadataka, rad sa tekstom, rekvizitom, muzičkim instrumentima i team-building vežbe. Ovaj rad može biti višestruko koristan i onim mladim ljudima koji nisu profesionalno zainteresovani za glumu, ali imaju interesovanje za igrajući i kreativni pristup komunikaciji, za upoznavanje svog tela i glasa, treniranje volje i inicijativnosti, povećanje koncentracije i prisutnosti, oslobađanje sopstvene energije i prevazilaženje svojih granica u ovim sferama.

 Kao i celokupni rad Plavog pozorišta, i radionica „Ples sećanja“ se oslanja na iskustva nastala u istraživačkim procesima i laboratorijskom radu reformatora pozorišta XX veka – Konstantina Stanislavskog, Antonena Artoa, Ježija Grotovskog, Euđenija Barbe i Odin Teatra, kao i italijanskog reditelja, Masima Đanetija.

 Radionicu vodi glumica Plavog pozorišta Maša Jelić.

 Rad će se odvijati od 11. do 15. marta 2013. godine u Plavom pozorištu, u zgradi BIGZ-a na VI spratu, Bulevar Vojvode Mišića 17, Beograd.

Prijave i informacije: plavopozoriste@hotmail.comdubravkaplavo@sbb.rs,

064 489 5334, 061 192 79 11.


 

 

Maša Jelić, glumica i pedagog, rođena je 1977. godine u Beogradu. 2001. godine postaje članica Plavog pozorišta. Od tada učestvuje u svim predstavama Plavog pozorišta: Sarcasticus ili Rođenje virusa (2002), Fantastično jevanđelje po Virdžiniji (2003), Dijalektika duše – Studija o slobodi (2004), Pevam kao da sam ptica (2006), Čarobnjak ili Harmonična kakofonija (2007), Ples sa ocem (2008), Paganska fantazma ili Tajna izdaje (2011), Koncert dekadencije (2011). Kako bi upotpunila svoje glumačko iskustvo učestvuje na brojnim edukativnim programima i radionicama od kojih su najznačajnije one koje su vodili glumci Odin teatra iz Danske, Roberta Kareri, Jan Ferslev i Iben Nagel Rasmusen, kao i radionice koje su vodili bivši glumci Teatra laboratorije Ježija Grotovskog, Zigmunt Molik i Rena Mirecka. Asisitira na projektma edukacije Plavog pozorišta kao što su radionice Savremeni teatar – prostor otvorenog umaSavremeni teatar – misao i tehnika i na projektima kontinuirane edukacije Igrom protiv nasilja i Škola savremenog pozorišta. Od 2008. godine vodi svoju grupu polaznika u okviru projekta kontinuirane edukacije Radionica savremenog pozorišta, kao i radionicu Ples sećanja, a od 2012. i Radionicu fizičkog treninga. Krajem 2012. u saradnji sa rediteljem, Nenadom Čolićem, realizuje prezentaciju svog dosadašnjeg glumačkog rada Između duha i duše, nakon koje počinje rad na svojoj prvoj solo predstavi.

 

 

PLAVO pozorište – pozorišna laboratorija

Senjačka 3

11000 Beograd

Srbija

Tel: +381 64 489 5334

E-mail: plavopozoriste@hotmail.com

www.plavopozoriste.com

Slične vesti