6.5 C
Belgrade
27/03/2023
radionice region Srbija

Radionica PlayforBelgrade sa Sofijom Mavragani iz Grčke u teatru LE STUDIO

le studioTeatar Le Studio u okviru dugogodišnjeg projekta namenjenom pozorišnim profesionalcima: „Slobodna dramaska akademija“, od 17.8. do 22.8.2015. organizuje radionicu:

„PlayforBELGRADE“ koju vodi koreografkinja Sofija Mavragani iz Grčke.

Na radionicu se mogu prijaviti svi ljudi koji se na bilo koji način bave izvođačkim umetnostima tako što će popuniti obrazac do 10. avgusta. Učešće na radionici se ne naplaćuje. Više informacija se može pronaći na sajtu: www.akademija.lestudio.rs/#/portfolio/playforbelgrade/

„PlayforBElGRADE“ je nova stanica projekta „PlayforPLACE“ : inovativnog, internacionalnog, umetničkog programa baziranog na ideji « igre » i njene suštinske važnosti u kreiranju umetnosti i života. Autor projekta „PlayforPLACE“ je koreograf Sofia Mavragani koja odlazi u razne gradove i sa lokalnim umetnicima i gostima kreira razigrane intervencije. Lokalne karakteristike postaju materijal za nove igre i grad se pretvara u nekonvencijane terene za igru. Igra postaje neophodno umetničko sredstvo, koje nas usmerava da posmatramo svakodnevnicu iz potpuno nove perspektive.

Posle Atine, Istanbula, Atverpa, Buenos Ajresa, Lefkose, Trikala, Krfa, Kastorije, Soluna, Graca, „PlayforPLACE 2015“ dolazi i u Rejkjavik, Velington, Zagreb i Beograd. U Beogradu će Sofia raditi sa scenografkinjom Sanjom Maljković.

Teatar Le Studio

Teatar Le Studio je srkiveno nezavisno pozorište Beograda, sa stalnim repertoarom, koje je pre 3 godine otvorio francuski reditelj Žan-Batist Demarinji. Opuštena, prijateljska atmosfera o kojoj se brine ceo tim teatra, umetnički karakter ovog mesta, kvalitet i sadržaj predstava, učiniće da poštovanje, strast i ljubav prema pozorišnoj umetnosti, zbog čega ovo mesto postoji – osvoji i vas.

Teatar Le Studio već niz godina realizuje dva edukativna programa: školu „Studio novi teatar“ (sada „Škola Le Studio“) namenjenu mladim zaljubljenicima u pozorišnu umetnosti i „Slobodnu dramsku akademiju“ namenjenu pozorišnim profesionalcima.

Slične vesti