6.5 C
Belgrade
28/03/2023
književnost radionice Srbija

Radionica kreativnog pisanja u Parobrodu

letter-writing1Radionica traje od početka novembra 2014. do kraja juna 2015. Susreti se održavaju svake druge subote u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Cena osmomesečnog kursa iznosi 20.000 dinara

Ustanova kulture Parobrod (opština Stari Grad) i udruženje Hila pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u drugoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu vode Srđan Srdić, najtalentovaniji pisac mlađe generacije, jedan od urednika časopisa Severni bunker i bivši programski direktor festivala Kikinda Short, i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisaUlaznica.

Radionica traje od početka novembra 2014. do kraja juna 2015. Susreti se održavaju svake druge subote u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Cena osmomesečnog kursa iznosi 20.000 dinara.

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prve sezone Radionice, neke od nastalih priča su nagrađene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb). Prve knjige dvojice ovogodišnjih polaznika biće objavljene u narednim mesecima.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mailhilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 15.10.2014. godine. Minimalan broj polaznika je deset, a maksimalan trideset.

Slične vesti