22.9 C
Belgrade
23/07/2024
radionice Srbija

Radionica kreativnog pisanja u novosadskom Centru BAZA: Novi ciklus!

Radionicu kreativnog pisanja vodi pisac Bojan Krivokapić.

Radionice kreativnog pisanja su prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za individualni i zajednički rad, razgovor o pročitanom, dijalog o napisanom, informisanje o savremenoj književnosti i o odnosu književnosti i drugih umetnosti.

Ciklus će trajati 12 nedelja. Radionice će se održavati četvrtkom od 18h do 21h. Broj mesta je ograničen na 5 polaznika/ca. Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresovani koji su stariji od 18 godina.
Cena radionica je 1000 dinara po susretu, uz mogućnost ostvarivanja popusta za plaćanje na mesečnom nivou.

Prijavljivanje traje do 29. januara 2018. godine. Prijavu koja treba da sadrži osnovne podatke o osobi i 3 literarna teksta (bez obzira na žanr) poslati na e-mail: radionicapisanja.baza@gmail.com. Prva radionica se održava u četvrtak, 1. februara 2018.

O voditelju:
Bojan Krivokapić (1985) objavio je tri knjige: „Trči Lilit, zapinju demoni“ (kratka proza), „Žoharov let“ (poezija) i „Proleće se na put sprema“ (roman). Dobitnik je nagrada za prozu: Ulaznica (Zrenjanin, 2011), Đura Đukanov (Kikinda, 2012) i Edo Budiša (Pazin, 2014), kao i nagrade Mak Dizdar za zbirku poezije (Stolac, 2013). Njegov roman „Proleće se na put sprema“ ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu za 2017. Vodio radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13. Boravio na književnim rezidencijama u Sarajevu, Prištini, Pazinu, Tirani, Vizbiju i Rijeci. Bavio se antropološkim teatrom u Kamernom pozorištu muzike OGLEDALO. Završio komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zvanični sajt: bojankrivokapic.com

Baza centar je udruženje građana i građanki, koje deluje u oblastima ličnog treninga i razvoja socijalnih veština sa svim kategorijama stanovništva kroz programe treninga, alternativnog obrazovanja, sadržaje iz oblasti kulture i umetnosti i društvenog aktivizma.

O drugim programima: Kreativno-razvojnim radionicama za decu OBLUTAK, Radionicama za devojke i žene SVOJA!, više informacija na sajtu:

https://bazacentar.wordpress.com/

Srdačan pozdrav,

Branka Miličić-Barbul, izvršna direktorka i
Bojan Krivokapić, voditelj programa,

Centar BAZA

Lasla Gala 34
Novi Sad

baza.centar@gmail.com

Fb: https://www.facebook.com/BAZA-Centar-505271079661342/?ref=br_rs

Slične vesti