25.1 C
Belgrade
08/06/2023
radionice region Srbija

Radionica kreativnog pisanja + Kamp kreativnog pisanja

crna kuca dvoristeU Omladinskom centru CK13 od maja počinje nova Radionica kreativnog pisanja. Trosatni susreti će se održavati subotom i nedeljom, tokom maja, juna i jula, a u avgustu će biti održan petodnevni Kamp kreativnog pisanja, negde daleko od gužve, da bi u idiličnom krajoliku svako mogao nesmetano da radi na svojim poetskim, proznim, dramskim i/ili međužanrovskim tekstovima. Mesto održavanja Kampa čuvamo u tajnosti, a svi_e polaznici_e će o tome biti blagovremeno obavešteni_e.

Radionicu kreativnog pisanja vodi Bojan Krivokapić, aktivista u kulturi i pisac, a uz njega će tri susreta voditi gosti_gošće, i to iz oblasti: savremenog teatra, dramaturgije i novih medija.

Konkurs

Pozivamo sve zainteresovane da svoje prijave, koje trebaju sadržavati: osnovne podatke o osobi i 1-3 teksta (svi žanrovi i međužanrovi dolaze u obzir; dužina jednog teksta – do 12000 karaktera sa razmacima) pošalju na e-mail kreativno.pisanje@ck13.org najkasnije do 01. maja 2013. godine. Prvi susret planiran je za subotu, 11. maj 2013.

Šta je Radionica kreativnog pisanja?

Prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za dijalog o pročitanom. Prostor za dijalog o napisanom. Prostor za informisanje o savremenoj, uglavnom post-jugoslovenskoj, književnosti. Prostor za informisanje i o drugim umetnostima.

Šta je Kamp kreativnog pisanja?

Siguran prostor za nesmetani rad na tekstovima, prostor za dijalog, za druženje, prostor za odmor od svakodnevice, za čitanje, prostor za nova promišljanja, nove ideje. Prostor za završavanje započetog.

Plan je da na jesen izađe publikacija sa tekstovima polaznika i polaznica Radionice kreativnog pisanja, koja će biti promovisana i dostupna kako u Novom Sadu, tako i u nekoliko mesta u Vojvodini, a možda i šire.

Učešće na Radionici kreativnog pisanja sa Kampom kreativnog pisanja je besplatno za sve polaznike_ce.

Bojan Krivokapić je aktivističko i umetničko iskustvo sticao u Kamernom pozorištu muzike Ogledalo i Međunarodnom festivalu Aktuelne muzike Interzone. Išao je u Karlovačku gimnaziju, nakon toga nastupa pomračenje – studij Komparativne književnosti; nakon toga upisuje Studije roda u Sarajevu; nakon toga odlučuje da više ne želi da ide u školu.

Poezijom i kratkom prozom zastupljen je u više časopisa u bivšoj Jugoslaviji: subotički kArton, zagrebačka Tema, ljubljanski Idiot, zagrebački Zarez, sarajevski Odjek, pančevačke Sveske, zrenjaninska Ulaznica i zagrebački Novi Ka-Os. Takođe, zastupljen je u antologijama kratkih priča Lapis Histriae (Umag, 2010 i 2012), Alma (Beograd, 2010), Rukopisi 34 (Pančevo, 2011).

Učestvovao na ljubljanskom Festivalu Mlade rime, zagrebačkom Festivalu aktivističke poezije Art Attack, susretu Šumskih pjesnika u Grožnjanu.

Dobitnik je prve nagrade za prozu Ulaznica (Zrenjanin, 2011), a bio je u najužem krugu za nagradu Lapis Histriae (Umag, 2012).

Za rukopis knjige kratkih priča Trči Lilit, zapinju demoni dobija nagradu “Đura Đukanov” za 2012. godinu za najbolji prozni rukopis. Knjiga Trči Lilit, zapinju demoni izlazi iz štampe 2013. godine u izdanju Narodne biblioteke Kikinda.

Jedan je od voditelja prošlogodišnje Radionice kreativnog pisanja u CK13.

Svoje prozne i poetske tekstove izvodi(o) u različitim prostorima u: Pančevu, Beču, Ljubljani, Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Zrenjaninu, Grožnjanu, Žitištu, Kikindi, Banjaluci…

Ne veruje ni u kakve inspiracije i slično, ne misli da su pisci neki odabrani ljudi, bogom dani i slično, veruje da književnost mora da drma svakodnevicu, da remeti učmalost, da ne pristaje na nacionalizme i fašizme koji su na svakom koraku.

 link za najavu na sajtu: http://ck13.org/6045

Slične vesti