1.6 C
Belgrade
01/02/2023
radionice region Srbija

Radionica kreativnog pisanja

writingUstanova kulture Parobrod (opština Stari Grad) i udruženje Hila pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u trećoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu vode Srđan Srdić, poznati pisac mlađe generacije, jedan od urednika časopisa Severni bunker i programski direktor festivala Kikinda Short, i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica.

Radionica traje od početka novembra 2015. do kraja juna 2016. Susreti se održavaju svake druge subote u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Cena osmomesečnog kursa iznosi 20.000 dinara.

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prve dve sezone, neke od nastalih priča nagrađene su na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb), a knjiga priča Elvira je sanjala jednog od polaznika Radionice, Vladimira Bulatovića, objavljena je u izdanju Književne radionice Rašić.

  1. oktobra u 20h, u prostorijama UK Parobrod, održaće se promocija dosadašnjeg rada Radionice, na kojoj će učestvovati Miljan Mikić, Gavra Vlaškalin, Denis Čokić, Vladimir Bulatović, Miroslav Ćurčić, Dimitrije Bukvić, Siniša Matijević i Nebojša Marinković, neki od dosadašnjih polaznika, kao i voditelji Vladimir Arsenić i Srđan Srdić.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail hilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 17. 10. 2015. godine. Minimalan broj polaznika je deset, a maksimalan trideset.

Slične vesti