22.3 C
Belgrade
01/06/2023
radionice Srbija

Radionica fizičkog i vokalnog treninga

image004Radionica fokusira isključivo principe glumačkog treninga kao osnovnog sredstva glumčevog svakodnevnog rada na sebi. Kroz trening se glumac konfrontira sa svojim mentalno-fizičko-voljnim opstrukcijama istovremeno upoznajući sopstvene neotkrivene kapacitete. Na taj način tening predstavlja polaznu osnovu kreacije.

 Segment fizičkog treninga obuhvata učenje osnovnih elemenata čijim savladavanjem se telo oslobađa u prostoru i njihovo povezivanje u kontinuirani improvizovani tok vođen specifičnim glumačkim zadacima. Segment  vokalnog treninga obuhvata rad na disanju, oslobađanju vokala kroz fizičku akciju i kreiranju zajedničkog zvučnog ambijenta kao polazišta improvizacije.

 Radionica je otvorena za ljude zainteresovane da se upoznaju sa tehnikama rada u pozorišnoj laboratoriji, bez obzira na pozorišno iskustvo, profesiju ili edukaciju.

 Rad će se odvijati od 8. do 19. jula, svakoga dana osim vikendom od 10:00 do 12:00h

Radionicu vodi glumica Maša Jelić.

Maša Jelić, glumica i pedagog, rođena je 1977. godine u Beogradu. 2001. godine postaje članica Plavog pozorišta. Od tada učestvuje u svim predstavama Plavog pozorišta: Sarcasticus ili Rođenje virusa (2002), Fantastično jevanđelje po Virdžiniji (2003),Dijalektika duše – Studija o slobodi (2004), Pevam kao da sam ptica (2006), Čarobnjak ili Harmonična kakofonija (2007), Ples sa ocem(2008), Paganska fantazma ili Tajna izdaje (2011), Koncert dekadencije (2011). Kako bi upotpunila svoje glumačko iskustvo učestvuje na brojnim edukativnim programima i radionicama od kojih su najznačajnije one koje su vodili glumci Odin teatra iz Danske, Roberta Kareri, Jan Ferslev i Iben Nagel Rasmusen, kao i radionice koje su vodili bivši glumci Teatra laboratorije Ježija Grotovskog, Zigmunt Molik i Rena Mirecka. Asisitira na projektma edukacije Plavog pozorišta kao što su radionice Savremeni teatar – prostor otvorenog umaSavremeni teatar – misao i tehnika i na projektima kontinuirane edukacije Igrom protiv nasilja i Škola savremenog pozorišta. Od 2008. godine vodi svoju grupu polaznika u okviru projekta kontinuirane edukacije Radionica savremenog pozorišta, kao i radionicu Ples sećanja, a od 2012. i Radionicu fizičkog i vokalnog treninga. Krajem 2012. u saradnji sa rediteljem, Nenadom Čolićem, realizuje prezentaciju svog dosadašnjeg glumačkog rada Između duha i duše, a nakon toga i svoju prvu solo predstavu Ema.

Slične vesti