8.4 C
Belgrade
21/03/2023
Crna Gora film

Pušti priču – snimaj!

Pušti priču – snimaj!Smotra kratke video forme, festival alternativnog filma/videa – AVIfest, jedini je crnogorski festival alternativnog filma. Ove godine održaće su jubilarno, deseto izdanje festivala.

Festival je oslobođen strogih koncepata tema, žanrova i ideja i favorizuje različite vrste pristupa filmu. Kratkim filmom/videom uglavnom se bave umjetnici koji su rasterećeni komercijalnih ciljeva, što pomenutom konceptu daje posebnu vrijednost.

Od 2006. godine festival okuplja crnogorske autore koji djeluju u sferi alternativnog, subkulturnog filma/videa i u dosadašnjih devet festivalskih izdanja, prikazano je blizu 200 filmova naših autora.

Ovogodišnje jubilarno izdanje održaće se pod geslom: Pušti priču – snimaj! Festival će se i ove godine najviše baviti kratkim neformalnim video zapisima, najčešće nekonvencionalnim video refleksijama, a pored tradicionalne selekcije najboljih crnogorskih alternativnih filmova, prikazaće se i inostrana selekcija filmova, kao i retrospektiva najboljih ostvarenja naših autora povodom 10 godina festivala. U posebnim programima afirmisaćemo nekoliko novih crnogorskih autora.

Tradicionalno, festival se održava u podgoričkom KIC-u krajem juna.

Konkurs za X Smotru kratke video forme – AVIfest, otvoren je do 10. juna 2015. Video/film mora biti autorski i ne duži od 15 minuta.

Radove slati na CD ili DVD; u HD ili .avi formatu na adresu:

NVO “Zabjelo Republika”, 27. marta 60.  81000 Podgorica

 

Zoran Bojović,                                                                                Podgorica, 29. april, 2015.

osnivač i direktor festivala

NVO “Zabjelo Republika”

  1. marta, 60. Podgorica

 

Slične vesti