24.1 C
Belgrade
31/05/2023
NVO sektor region Srbija

Prvi grants newsletter Hartefakt fondacije

hartefaktGrants Newsletter je deo Hartefaktovog programa malih grantova i izdaje se se sa ciljem promocije pomenutog programa kroz prezentacije podržanih projekata. Najbolji uvid o tipu projekta koje Hartefakt želi da podrži daju upravo ovi kratki prikazi odobrenih projekata. Kroz razgovore sa ljudima koji su radili na njima pokušavamo da još bliže prikažemo šta smo u podržanim inicijativama prepoznali kao važno podrške i pažnje.

U prvom grant newsletter-u razgovarali smo sa ljudima iz Leskovca, Bujanovca, Kosovske Mitrovice, Majdanpeka i Visokog o projektima koji će se realizovatni krajem 2013. i početkom 2014. godine.

O ostalim podržanim projektima u 2013. godini: na pitanja o inkluzivnim pozorišnim radionicama sprovedenim sa članovima udruženja psihijatrijskih usluga “Duša”, o tome kako publika prihvata da se pred njima nalazi pozorišni komad u kome mentalni invaliditet prestaje da bude ključni element percepcije, razgovarali smo sa Rišarom Groolom, rediteljem predstave. O festivalu “Sound and Vizions” iz Majdanpeka i značaju pokretanja kulturnih sadržaja na loklanom nivou govorio je Dalibor Knežica, urednik filmskog programa; u grant newslleter-u predstavljamo vam i nagrađivanu predstavu koreografkinje Jasmin Vardimon “Yesterday, seti se da zavboraviš” koja se igra na redovnom repertoaru Bitef teatra.

Newsletter možete pogledati ovde:

http://heartefact.org/2013/10/25/hartefakt-fond-grants-newsletter-oktobar-2013/

O Hartefakt fondu

Hartefakt fond (HF) je Hartefakt je nezavisna regionalna fondacija koja podstiče razvoj odgovornog mišljenja i delanja kroz kreativnu i kritičku razmenu. Hartefakt podržava i sprovodi programe koji preispituju i osnažuju položaj manjina i marginalizovanih društvenih grupa, pomaže izgradnju regionalnog javnog i kulturnog prostora na novim osnovama, zagovara i sprovodi projekte sa ciljem izgradnje partnerstva između civilnog i javnog sektora, podržava produkciju kritičkog i odgovornog umetničkog i kulturnog stvaralaštva HF je osnovan 2009. godine; kroz program malih grantova do sada je podrzano preko 60 organizacija iz Bosne i Hercegovine, Srbije i sa Kosova.

Hartefakt je posebno fokusiran na podršku novih i svežih društveno angažovanih projekata u oblasti gradjanskog aktivizma i umetnosti.

Konkurs za projekte otvoren je u toku cele godine. Osnovne informacije o izgledu i sadržaju aplikacije mogu se naći na sajtu fondacije, u saradnji sa HF timom moguće je organizovati konsultacije oko pisanja projektne aplikacije. HF tim samoinicijativno ohrabruje umetnike, orgranizacije i grupe koje prepoznaje kao potnecijalne grantije da apliciraju za grant.

Slične vesti