6.5 C
Belgrade
27/03/2023
promocije region vesti

Prva knjiga Ernada Osmića – Inat jezika

Ernad_Osmic_knjiga_Inate_jezika_fotoManifestacija Proljeće u gradu obiluje različitim promocijama knjiga. Jedna od njih je i knjiga mladog Brčaka Ernada Osmića. “Inat jezika” naziv je knjige koja je Brčacima predstavljena kao još jedno djelo uvršteno u zvanični program manifestacije Proljeće u gradu.

“Mi svi doživljavamo svijet kroz jezik. Međutim, kada želimo tumačiti taj svijet jezik se često pokaže sa svim svojim manama. To svakodnevno osjećamo kada trebamo nekome nešto banalno prenijeti i to se može protumačiti na razne načine”, kazao je Ernad Osmić, autor.

Stoga je i korištenje onog “zlatnog jezika” veliki izazov, pogotovo kod ljudi koji se bave pisanjem, tvrdi Osmić.

“Uvijek naiđe taj otpor kako jezik ima svoj inat i namjerno ne dopušta da mi izrazimo ono što zaista osjećamo. Inat jezika je zbirka poezija, moja prva knjiga i upravo iz tog razloga nosi naslov kakav sam joj dao”, kazao je Osmić.

“Autor je svestran. On piše i prozu i filmske scenarije, bavi se muzikom, filmom. sve je to našlo odraz u ovoj zbirci. Pisana je vrlo moderno, mislim da nadilazi lokalne okvire”, kazao je Žarko Milenić, urednik zbirke pjesama “Inat jezika”.

Nakon Inata jezika pred Brčacima će se, u sklopu aktuelne manifestacije Proljeće u gradu, naći još nekoliko zanimljivih štiva čije promocije nam predstoje u narednim danima.

(BDC TV)

Slične vesti