6.5 C
Belgrade
27/03/2023
promocije Srbija vesti

Promovisana zbirka „Putokaz za lutalicu“ Andrijane Mitrović

LESKOVAC – Piše: Danilo Kocić  – U Leskovačkom kulturnom centru promovisana je zbirka Andrijane Mitrović „Putokaz za lutalicu“. O ovom pesničkom prvencu jedne od najtalentovanijih leskovačkih pesnikinja govorio je Miroslav Dimitrijević, recenzent. Pesme su čitale Maja Jovanović i Maja Janković, glumice Narodnog pozorišta iz Leskovca, a recitovala ih je Andrijana Mitrović, koja se pokazala kao izvanredan interpretator.

Poetsko-literarno veče uveličali su učenice Muzičke škole „Stanislav Binički“, a program je najavio Dragan Radović, urednik u LKC i glavni urednik časopisa „Naše stvaranje.“

Pesnički prvenac Andrijane Mitrović  „Putokaz za lutalicu“ objavili su nedavno Srpska duhovna akademija iz Paraćina i Književna zajednica Udruženja književnika Srbije Pomoravskog okruga.

Andrijana Mitrović rođena je u Leskovcu 1980. godine. Po zanimalju je diplomirani inženjer, a diplomirala je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu. Radeći kao tehnolog, marketing menadžer i rukovodilac sistema upravljanja kvalitetom, svoju profesionalnu biografiju učinila je raznovrsnom.

Međutim, dalje usavršavanje i radno angažovanje usmerava ka civilnom sektoru radeći kao projektni menadžer na projektima iz oblasti mladih i kulture. Jedan od istaknutih projekata na kojima je radila je leskovački Festival humora i satire „SLEM“, čiji je bila urednik programa i voditelj.

Poeziju piše od ranih školskih dana, a piše je iz dubog uverenja da su pesme „glasnici“ koji stižu do „lutalice“ – ljudi suočeni sa velikim unutrašnjim borbama baš onda kada im je potreban važan putokaz.

Njene pesme su zastupljene u mnogim lokalnim i međunarodnim časopisima za književnost i umetnost. Neki od njih su leskovački časopisi „Pomak“ i „Naše stvaranje“, zatim „Pozija SRB“, „Zvezdani kolodvor“, „Garavi sokak“, „Suština poetike“, „Umetnički horizont“ itd.

Dobitnica je više nagrada i priznanja na pesničkim susretima, kako po oceni stručnih žirija, tako i po oceni publike i ljubitelja poezije. Živi i stvara u rodnom Leskovcu.

Slične vesti