6.5 C
Belgrade
27/03/2023
nove knjige promocije Srbija vesti

Promocija zbirke kratkih priča „Vesela uputstva za život“, autorke Maše Zorić

SONY DSC

Vesela uputstva za život ili kako malo treba da se setiš da uvek budeš nasmejan i srećan

Tekst i ilustracije: Maša Zorić

 Pozivamo vas na promociju zbirke kratkih priča „Vesela uputstva za život“, autorke Maše Zorić, u utorak, 7. jula u 20 časova. Promocija će se održati u Geca Baru, Dobračina ulica broj 30, Beograd.

  Nakon serije crteža i slika, specifične intimne estetike, autorka, sada kroz novi medijum projektuje misli i emocije pokušavajući da u čitaocu probudi ono zaboravljeno, čisto i nevino. U pitanju je zbirka do sada neobjavljenih kratkih priča, uputstava, praćenih pažljivim odabirom crteža, kroz koje Maša nastavlja da nam, na osoben način, predstavlja vizulenu poeziju koja je glavna odlika njenog umetničkog stvaralaštva. Teme kojima se autorka bavi jesu one koje nikada ne zastarevaju. Ona nas tera da mislimo na sebe, na svoje okruženje i ljude koji nam znače, asocijativnim jezikom koji je svima razumljiv. Ostajući dosledna svom osnovnom stilu, kroz savršenu simplifikovanost misli, uspeva da nas nasmeje, rasplače i razgali, navodeći nas da sačuvamo našu nevinu radoznalost, optimizam i poverenje u svet.

“Jedan neprospavani petak. Odustala sam od izlaska za to veče. Legla da spavam, da bih par sati kasnije shvatila da sam dočekala jutro i da i dalje pišem. Imala sam već ideju o ovoj knjizi, kad sam radila na nekim crtežima i mislima. Imala sam i radni naziv, koji posle nisam ni menjala „Vesela uputstva za život“; samo to na papiru, ostalo je bilo u glavi, al valjda je knjiga čekala baš taj petak da bih je završila.

Cela poenta  je vrlo jednostavna, a to je da cenimo život koji imamo! Dobili smo ga na poklon, i treba da ga osetimo, da budemo srećni, svoji, dobri i  puni optimizma kakva god da je situacija.

Evo prvog uputstva, za ostale ćete morati da provirite u knjigu!”

Maša Zorić

Maša Zorić rođena je 1982. godine u Beogradu. Dorćolka. Nakon završenog Arhitektonskog fakulteta počinje da ispituje različite forme umetničkog stvaralaštva. Najviše voli drveće, mačke, pse, ptice,… životinje uopšte, more, sneg… Ponekad pokuša da uhvati i vetar, letnji pljusak i muziku. Voli i napade adrenalina, po koju čašu vina i da troši vreme na ljude koje voli. U poslednje dve godine  godine imala je dve samostalne izložbe.

Slične vesti