21.6 C
Belgrade
10/06/2023
Srbija vesti

PROMOCIJA ZBIRKE JAGODE KLJAIĆ „PJESMA ZA KORZO“ U BEOGRADU

PROMOCIJA JAGODA KLJAICNaša saradnica  Jagoda Kljaić priređuje promociju zbirke kratkih priča „Pjesma za Korzo – Glinski spomenar“ u Beogradu.

 Promocija će biti održana u petak, 15. marta u 18.00 časova u biblioteci „Sveti Sava“ u Zemunu.

 U recenziji „Pjesme za korzo“, književnik Drago Kekanović odgovara na pitanje šta je to u ovoj knjizi toliko različito od drugih koje su mu prošle kroz ruke:

„   U ovim se rečenicama, (koje bi da zaustave vrijeme, naravno), ljubav prema rodnom gradu pretače u nešto više od same sebe: ovo je knjiga odavno zaboravljene ODANOSTI.

Plemenite DOBROTE, također. ISKRENOST se tu podrazumijeva, naravno. I stiže nam u dobar čas, kad smo već pomislili da ih više nema, niti može biti. O tome je, da, ovdje riječ: ukoliko smo negdje, u bilo kojem gradu (i bilo kom vremenu) smetnuli s uma ili izgubili iz srca, svejedno, ili zaboravili, naprosto, da još uvijek postoje odanost, dobrota i iskrenost, Pjesma za korzo, Jagode Kljaić dobra je prilika da ih ponovo pronađemo.“

 Zbirka je obogaćena crtežima i ilustracijama akademskoga slikara Milana Baltića – Mike, Glinjanina koji je 1979. godine diplomirao na Likovnoj akademiji u Sarajevu.

 Izdavač je izdavačka kuća „Plejada“ iz Zagreba.

 PREDSTAVLJAČI  ZBIRKE:

 Na promociji će govoriti:

 Zoran Ilić, prozni pisac, bio urednik u „Književnoj reči“, sada uređuje sajt Prozaonline posvećen autorima sa prostora bivše Jugoslavije. Dobitnik je „Priznanja Krleža“ za 2009. godinu. Objavio nekoliko romana i zbirki priča.

 Predrag Milojević piše kratke priče, eseje i poeziju. Uređuje internet sajtove Konkursi regiona i Afirmator. Dobitnik prve nagrade za poeziju na konkursu Ulaznica 2012. godine. Objavio zbirku kratkih priča.

 Miloš Bajić, pesnik i kulturni radnik, predsednik Odbora za kulturu Udruženja Banijaca.

 Organizator promocije je Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije iz Beograda.

 Pozivamo sve ljubitelje lepe reči da dođu na promociju!

Slične vesti