3.6 C
Belgrade
01/12/2022
promocije region vesti zemlja

Promocija zajedničke knjige “Stihom govorim“ u Novom Sadu 19. oktobra

Dana 19. 10. 2013. godine održaće se promocija zajedničke knjige „Stihom govorim 2“ (44 autora iz 14 država u Novom Sadu).

Promocija će se realizovati uz podršku Kulturnog centra Novog Sada, u organizaciji autora iz Novog Sada, medijator je pjesnikinja Tanja Petrović. Ovo je treća po redu promocija ove knjige čiji je izdavač Međunarodno udruženje stvaralaca „Stihom govorim“ iz Bijelog Polja, Crna Gora. Prve dvije promocije su organizovane u Bijelom Polju, u rodnoj kući pjesnika Rista Ratkovića 7. 06. 2013. godine i prostoru knjižare „Karver“ u Podgorici.

Učešće na novosadskoj promociji je najavio veliki broj autora zastupljenih u knjizi, a organizatori će se pobrinuti i za bogat muzički sadržaj tako da će gosti promocije imati prijatne trenutke u subotnjem popodnevu i druženju sa pjesnicima iz regiona. Promocija će biti organizovana u prostorijama Kulturnog centra i počeće u 17 sati i 30 minuta.

„Ovo je samo kontinuitet naših aktivnosti koje su započele prošle godine sa objavljivanjem prve knjige „Stihom govorim“ (knjige 36 autora iz 13 država) i njene promocije u Novom Sadu, takođe u Kulturnom centru Novog Sada, Beogradu (Kuća Đure Jakšića) i Bijelom Polju (u Centru za kulturu). Dakle mnogo aktivnosti, susreta, druženja pjesnika i publike, dobar dio tiraža (obje knjige) je poklonjen bibliotekama ne samo u regionu nego i na drugim kontinentima, kao spona ljudi u dijaspori i nas koji ovdje živimo i radimo. Ovo je projekat koji počiva na entuzijazmu pjesnika koji su ga podržali. Knjiga „Stihom govorim 2“ je štampana u tiražu od 1000 primjeraka.“

 

Urednik knjige Slobodan Zoran Obradović

slobodan1 (Custom)

Slične vesti