2.9 C
Belgrade
02/12/2022
region Srbija

Promocija trećeg broja “Smederevskog zbornika”

Utorak 24. januar 2012. u 12:00 u Muzeju u Smederevu

Promocija trećeg broja periodičnog glasila Muzeja u Smederevu

Smederevski zbornik predstavlja stručni časopis u kojem se objavljuju radovi o pokretnim kulturnim dobrima koja se čuvaju u muzejskim zbirkama (paleontologija, arheologija, numizmatika, istorija, etnologija i umetnost), o kulturno-istorijskoj baštini Smedereva i smederevskog kraja, kao i stručne radove na najrazličitije teme od opšteg kulturno-istorijskog i muzeološkog značaja.

Promocija trećeg broja Smederevskog zornika dolazi kao rezultat dvogodišnjeg rada na realizaciji projekta, započetog odmah nakon izdavanja drugog broja (januar 2009. godine). Smatramo da je postojanje i redovno izlaženje ovakve publikacije od izuzetne važnosti ne samo za našu ustanovu, već i za kulturni život našeg grada i okoline, čije pokretno kulturno blago Muzej u Smederevu baštini, čuva i izlaže.

U okviru programa predstavljanja časopisa učestvovaće spoljni članovi Redakcionog odbora Smederevskog zbornika: akademik Momčilo Spremić, redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU); prof. dr Nenad Makuljević, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu; dr Marko Popović, naučni savetnik Arheološkog instituta SANU u Beogradu, kao i Tatjana Gačpar, direktor Muzeja u Smederevu. Očekujemo i prisustvo većeg broja autora tekstova koji su publikovani u časopisu, kao i svih saradnika koji su svojim kvalitetnim radom doprineli da treći broj Smederevskog zbornika ugleda svetlost dana.

Slične vesti