3.6 C
Belgrade
04/02/2023
promocije

Promocija knjige Snežane Novevski

Subota 20. novembar 2010 g. 19 h. Zadužbina Gojković ul. Dubljanska br.10 Beograd

Predstavljanje nagrađene zbirke poezije Snežane Novevski Ta bujica reči iz mog srca je potekla

Učesnici u programu: urednik i recenzent Verica Sekirarski,  prof. Dragana Opčić predstavnik Zadužbine Gojković, pisac Žaklina Đuričić, pesnikinja Tanja Vukićević i pesnik Borislav Protić.

Zbirka poezije Ta bujica reči iz mog srca je potekla dobitnik je nagrade na ovogodišnjem konkursu Književne omladine Srbije u sedam kategorija, kao najbolja zbirka poezije u 2010 godini.

O knjizi

Specifičan, iznenađujuće originalan, izvan tokova kolektivno negovanih senzibiliteta i pomodnih trendova, Snežana je izrazit primer stvaralačkog individualizma u generaciji koja je taj individualizam najmanje negovala.

Zato je njena zbirka pezije Ta bujica reči iz mog srca je potekla ne samo primer izrazitog pesničkog dometa, koji predstavlja snažan prilog i podsticaj izuzetno značajnom toku našeg pesništva, nego i objava jednog moralnog i duhovnog projekta; projekta koji pripada tradiciji srpske duhovnosti u najboljem i najizvornijem smislu te reči.

Oni koji su tako vaspitali svoj ukus da mogu razumeti umno u jednostavnom, koji znaju za vrednosti direktnih iskaza, munjevitih sinteza mišljenja i pevanja, mogu se samo radovati što nam i ova knjiga pesama potvrdjuje misao o plodnoj i živoj raznolikosti savremene srpske lirike.

Slične vesti