Promocija knjige Snežane Novevski

Filed under: promocije |

Subota 20. novembar 2010 g. 19 h. Zadužbina Gojković ul. Dubljanska br.10 Beograd

Predstavljanje nagrađene zbirke poezije Snežane Novevski Ta bujica reči iz mog srca je potekla

Učesnici u programu: urednik i recenzent Verica Sekirarski,  prof. Dragana Opčić predstavnik Zadužbine Gojković, pisac Žaklina Đuričić, pesnikinja Tanja Vukićević i pesnik Borislav Protić.

Zbirka poezije Ta bujica reči iz mog srca je potekla dobitnik je nagrade na ovogodišnjem konkursu Književne omladine Srbije u sedam kategorija, kao najbolja zbirka poezije u 2010 godini.

O knjizi

Specifičan, iznenađujuće originalan, izvan tokova kolektivno negovanih senzibiliteta i pomodnih trendova, Snežana je izrazit primer stvaralačkog individualizma u generaciji koja je taj individualizam najmanje negovala.

Zato je njena zbirka pezije Ta bujica reči iz mog srca je potekla ne samo primer izrazitog pesničkog dometa, koji predstavlja snažan prilog i podsticaj izuzetno značajnom toku našeg pesništva, nego i objava jednog moralnog i duhovnog projekta; projekta koji pripada tradiciji srpske duhovnosti u najboljem i najizvornijem smislu te reči.

Oni koji su tako vaspitali svoj ukus da mogu razumeti umno u jednostavnom, koji znaju za vrednosti direktnih iskaza, munjevitih sinteza mišljenja i pevanja, mogu se samo radovati što nam i ova knjiga pesama potvrdjuje misao o plodnoj i živoj raznolikosti savremene srpske lirike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*