3.3 C
Belgrade
27/03/2023
Berislav Blagojević Bosna i Hercegovina Presing izdavaštvo promocije region

Promocija knjige Berislava Blagojevića „Mi u magli“

Berislav-Blagojevic---Mi-u-magli-(korice)Knjiga Berislava Blagojevića pod nazivom „Mi u magli“ biće promovisana u ponedjeljak u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS (Cafe ‘Chill out’) sa početkom od 19 časova.

„Knjiga Mi u magli je moja druga knjiga poezije (Trebao sam biti riječ, 2005). Pjesme u zbirci su nastajale tokom posljednjih 10 godina. Tematski su raznolike, u zbirci su zastupljene i intimne poetske slike, mada preovladava socijalna, može se reći angažovana poezija. Struktura knjige nije koncipirana na ciklusima nego su pjesme date hronološki. Ona predstavlja decenijski presjek preokupacija, emotivnih stanja i razmišljanja o određenim pojavama“, kaže za BUKU Berislav Blagojević.

Na promociji učestvuju Tanja Stupar Trifunović i autor.

Berislav Blagojević je rođen 1979. godine. Magistar je geografskih nauka. Iza sebe ima pet štampanih i jednu audio knjigu. Poeziju i prozu objavljivao je u brojnim časopisima („Koraci“, „Sarajevske sveske“, „Putevi“, „Beogradski književni časopis“, „Sent“, „Riječ“, „Blesok“…), a njegovi radovi su uvršteni u veći broj zbornika (“Lapis Histriae“ Umag, „Sea of words“ Barselona, „Skariggi“ Malta, „Art Attack“ Zagreb…).

Dobitnik je nekoliko nagrada od kojih su najvažnije stipendija Fonda „Borislav Pekić“ (2012), prva nagrada za kratku priču književnog konkursa „Susjedi“ u organizaciji Gete instituta i Francuskog instituta u BiH (2010) i prva nagrada za najbolju kratku priču u regiji u 2011. godini na konkursu časopisa „Avlija“ iz Crne Gore.

Njegov prvi roman „Tiši od vode“ ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu 2013. Učestvovao je na književnim festivalima „Bibliobus“ (Gradiška) i „Kikinda Short“ (Kikinda/Beograd), Budva grad teatar (Budva), kao i na međunarodnim sajmovima knjiga (Beograd, Lajpcig, Solun).

Besjedom je svečano otvorio XVIII Međunarodni sajam knjiga u Banjaluci 2013. godine.

Radovi su mu prevođeni na engleski, poljski, španski, malteški, njemački i makedonski jezik.

Trenutno živi u Banjaluci.

http://www.6yka.com/novost/95906/promocija-knjige-berislava-blagojevica-mi-u-magli-

 

Slične vesti