4.7 C
Belgrade
04/02/2023
promocije

Promocija knjige BENDING autora Miljana Milanovića

Subota 27. novembar 2010 g. 21 h.  BACKSTAGE CAFFE Niš

Učesnici u programu: urednik i recenzent Verica Sekirarski, Goran Živković, Vladimir Petrov.

Zbirka priča BENDING dobitnik je nagrade na ovogodišnjem konkursu Književne omladine Srbije u sedam kategorija, kao najbolja zbirka kratkih priča u 2010 godini.

O knjizi

BENDING; mešavina duhovite nepretencioznosti, vesele književne razigranosti, oštroumne satire, čiste inteligencije i neprikosnovenog stvaralačkog umeća. Knjiga koju, verujem, već dugo niste susreli.

Milanović uspeva da istovremeno bide neverovatno oštar i ubada na mesta koja bole, a opet da osvaja čistom ljudskom toplinom i empatijom.
Knjiga predstavlja zbir priča koje  su različite, a opet iste, od običnih (ta reč bi trebala biti pod navodnicima) urbanih storija sa ispijanjem alkohola i vođenjem ljubavi, pa sve do suludih fabula koje imaju psihološki-fantastične situacije i dijaloge, pri čemu ne deluju preterano ili izveštačeno. Kao da su zaista deo i vaše realnosti.

Kritičari će, najverovatnije spominjati Čarlsa Bukovskog kada govore o Milanoviću; ja bih još dodala i Monthy Pyhtone, Terryja Pratchetta i Douglasa Adamsa. Složite amalgam svih tih glasova, bacite ga daleko u svemir i kroz atmosferu i ono što padne nazad, ohlađeno u okeanu, isto, ali i izmenjeno, biće istinski Miljan Milanović, jedinstven i neponovljiv.

Verica Sekirarski

plakat

Slične vesti