18.1 C
Belgrade
01/06/2023
promocije

Promocija knjige „Krojačica sa svetim makazama“

U ambijentu samostalne izložbe „Promjenljivo tijelo“ Borjane Mrđa, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske sutra 28. marta (srijeda) u 19 časova biće promovisana njena knjiga „Krojačica sa svetim makazama“.

Riječ je o zbirci poezije u izdanju banjalučkog „Art printa“, kojom se Borjana Mrđa nedavno predstavila i na prestižnom Sajmu knjiga u Lajpcigu.

Na promociji će govoriti recenzenti Tanja Stupar Trifunović i Tatjana Bjelić.

Tatjana Bijelić u recenziji, između ostalog ističe da „iako autorkin prvijenac, zbirka pjesama „Krojačica sa svetim makazama“ plijeni bogatstvom izraza, tematskom raznorvsnošću i izoštrenim pogledom na svijet. Originalna u pristupu svakodnevnim temama i duhovnom promišljanju, pjesnikinja vješto prepliće mnogobrojne pjesničke i nepjesničke diskurse, poigravajući se naučno – informativnim registrom kroz sinergiju slike i zvuka.“

Iste večeri biće promovisan i katalog izložbe Borjane Mrđa „Promjenljivo tijelo“, otvorene 15. Marta 2012, u izdanju MSURS – a. Autor teksta je muzejski savjetnik Sarita Vujković, a grafički dizajn potpisuje Nemanja Mićević.

(www.intermezzo.ba)

Slične vesti