25.1 C
Belgrade
08/06/2023
promocije Srbija vesti

Promocija GRADINE u Narodnoj biblioteci Srbije

naslovna-gradina-miljkovićNarodna biblioteka Srbije,

ulaz sa Vračarskog platoa

utorak, 7. oktobar, 18 sati, Amfiteatar

ČITAMO „GRADINU

Osamdeset godina od rođenja Branka Miljkovića

Predstavljanje časopisa za književnost, umetnost i kulturu „Gradina“, dvobroj 58-59/2014.

UčestvujuZoran Pešić Sigma, urednik časopisa „Gradina“, Jovan Mladenović, viši kustos u Narodnom muzeju u Nišu, Goran Stanković, pesnik, Nikola Vujčić, pesnik, Miodrag Raičević, pesnik.

 Najnoviji dvobroj časopisa Gradina“, u izdanju Niškog kulturnog centra, posvećen je Branku Miljkoviću i obeležavanju 80 godina od rođenja našeg pesnika.

 Temat je podeljen na dva dela. U prvom, dokumentarnom delu predstavljena je Miljkovićeva zaostavština. Kroz dokumenta, pisma, prepeve i komentare, Miljković je predstavljen ne samo kao pesnik, već i prevodilac i kritičar. U drugom delu temata o Branku Miljkoviću objavljeni su novi rukopisi dosadašnjih dobitnika pesničke nagrade „Branko Miljković“, kao i njihovi govori prilikom dodeljivanja tog književnog priznanja koje do sada ima 44 dobitnika.

 Aktuelni dvobroj Gradine, pored temata o Branku Miljkoviću, donosi pred čitaoce savremenu poeziju, prozu koja se kreće u tematskom okviru obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, zatim prevode savremene jermenske poezije, kao i književnu kritiku.

 Dobro došli u Narodnu biblioteku Srbije!

Slične vesti