-1.5 C
Belgrade
09/02/2023
Srbija vesti

Promena koncepta Poezina – info

SlamPoštovani prijatelji, saradnici i zainteresovana publiko,

Obaveštavamo Vas da Poezin menja koncept i način rada.
Prekidamo sa organizacijom mesečnih Open Mike događaja jer nismo u mogućnosti da obezbedimo potreban kvalitet na sceni i mogućnost da publika sem dobre žurke dobije nešto još više i drugačije. Izvinjavamo se takođe što smo vas prethodnih godina bombardovali mejlovima. Nije nam bila želja da vas spamujemo, već smo imali nameru da napravimo scenu u Srbiji drugačiju od klasičnih književnih događaja.
Koristimo priliku i da Vas obavestimo da ovo nije kraj delovanja Poezina. Promenićemo pristup i način rada da bismo profilisali scenu, smanjili broj pogrešnih pogodaka i suzili interesovanja na ono čime želimo da se bavimo u budućnosti. Naša je namera da suzimo i profilišemo scenu isključivo na dobro uvežbane slem izvođače koji će nastupati bez papira i koji su spremni da ulažu u svoj nastup i poeziju. U tom smislu, unazad nekoliko meseci radimo na radionicama koje treba da omoguće ovakav pristup i način rada.
Obaveštavamo Vas da ćemo u narednih mesec dana izvršiti sledeće promene:
1. U narednih mesec dana, ukinućemo sajt www.poezin.net i sajt www.poetskascena.org. Sve naše aktivnosti, događaje i interesovanja, prebacićemo na novootvoreni sajt www.slamstudio.org ;
2. Prekidamo sa mesečnim događajima. U budućnosti organizovaćemo slam događaje jednom u tri meseca. Na ovim događajima, nastupaće isključivo uvežbani slam izvođači iz Srbije i regiona koji imaju širok repertoar i izvođačke kapacitete. Na ovaj način, mi se u budućnosti trajno određujemo prema slam sceni i sužavamo naša interesovanja na slam poeziju i slam izraz.
Po nekim našim proračunima, Poezin je direktno ili indirektno učestvovao u organiziciji preko 100 događaja od 2009 godine, pa do danas. Promenili smo 9 klubova u Beogradu. Na našoj sceni su nastupali mnogi. Posle svega što smo prošli, nismo zadovoljni rezultatima ali smo i ponosni na naš uloženi rad i trud.
Pozivamo Vas da i budućnosti pratite naš rad i naše događaje, koji će obećavamo, biti drugačiji. Manje spontani – a više uvežbani.

Srdačan pozdrav,

Poezin tim

www.slamstudio.org

Slične vesti