6.3 C
Belgrade
23/03/2023
region rezultati konkursa

Proglašeni pobednici EVROPSKOG FEJSBUK PESNIČKOG FESTIVALA

EVROPSKI FEJSBUK PESNIČKI FESTIVAL održan je 26. i 27. februara 2011. godine u hali Master Novosadskog sajma, u okviru 17. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Za učešće na EVROPSKOM FEJSBUK PESNIČKOM FESTIVALU prijavilo se 255 pesnika iz 18 zemalja (Holandija,Švajcarska, Italija, Rusija, Nemačka, Austrija, Švedska, Danska, Češka, Rumunija, Mađarska, Slovenija, Crna Gora, BIH,Hrvatska, Makedonija, Kanada, SAD), okupljenih preko svetske društvene mreže Fejsbuk.

Festival je održan na centralnoj bini hale «Master» Novosadskog sajma gde je oko 100 pesnika (iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Crne Gore i Iraka) govorilo svoje stihove. Pesnici koji nisu bili u mogućnosti da lično dođu, mogli su da učestvuju objavljivanjem svoje pesme na profilu EFPF BKC (tokom trajanja Festivala), a ovaj profil je projektovan putem video bima na štandu BKC-a na Sajmu. Tokom trajanja Festivala na profilu EFPF BKC postavljane su fotografije učesnika Festivala.

EVROPSKI FEJSBUK PESNIČKI FESTIVAL je UŽIVO emitovan putem web kamere na adresiwww.bkc.devbin.org u programskim terminima Festivala. Na istoj adresi nalaze se arhivirani snimci kaji su emitovani uživo.

Zbornik radova pristiglih na prošlogodišnji konkurs promovisan je na ovogodišnjem festivalu i pojavio se na Salonu knjige kao prvo elektronsko izdanje BKC-a, ali i kao jedno od prvih elektronskih izdanja knjiga u Srbiji. Takođe je promovisana i zajednička knjiga prošlogodišnjih pobednica dr Mirjane Brković iz Novog Sada (Baršunaste pesme) i Branke Korać iz Amsterdama (Gutač vatre).

Pesme ovogodišnjih prijavljenih učesnika takođe že biti objavljene u zajedničkom zborniku radova u izdanju BKC-a. Zbornik ce biti promovisan na sledećem Festivalu. Svi pesnici će ravnopravno biti zastupljeni u zborniku radova.

 

Žiri Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala u sastavu:

– Simon Grabovac (predsednik)

– Franja Petrinović

– Miloš Latinović

– Goran Ibrajter

– Radovan Vlahović

doneo je odluku da nagradi sledeće učesnike festivala :

I Nagrada – Štampana knjiga – 4 tabaka

1. Ines Peruško Rihtar, Zagreb

2. Vesna Konc Marjanović, Valjevo

 

II Nagrada – Elektronsko izdanje knjige

1. Mitko Gogov, Pariz

2. Jelena M. Ćiric, Prag

3. Maja Korolija, Stara Pazova

 

Pohvale

1. Srđan Orsić, Novi Sad

2. Janoš Sekereš, Subotica

3. Tatjana Crnjanski, Toronto

4. Vesna Hlavaček, Mostar

5. Dunja Trifunović, Banatska Topola

6. Slavica Urumova, Skoplje

7. Ivan Korponai, Nemačka

8. Stojan Simić Krpica, Novi Sad

9. Alen Alispahic, Sarajevo, Novi Sad

10. Nataša Miladinović, Lazarevac

http://banatskikulturnicentar.blogspot.com/2011/02/normal-0-false-false-false.html

 

Пошаљи ово е-поштом BlogThis! Дели на Twitter-у Дели на Facebook-у

Slične vesti