0.5 C
Belgrade
28/01/2023
region Srbija

Program Centra za kulturu Smederevo za mesec januar 2012. godine

Pozorišni program:

31.1.2012.

Velika dvorana u 20 sati
Beogradsko dramsko pozorište
Kolin Higins
HAROLD I MOD
Reditelj: Milan Karadžić
Igraju: Milena Dravić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Ivana Nikolić, Ljubomir Bandović, Slobodan Ćustić, Dragan Petrović – Pele, Bora Nenić, Jelisaveta Orašanin, Danina Jeftić, Nađa Maršićević i Mateja Popović.
Cena ulaznice: 600 dinara

Harold i Mod je suptilno scensko tumačenje poznate crnohumorne, ali i sentimentalne priče o ljubavi između buntovnog mladića Harolda i ekscentrične starije žene Mod. Harold se svojim bizarnim ponašenjem buni protiv autoriteta, roditeljskog vaspitanja, sterilnosti i konvencionalnosti sistema. Ova predstava uspešno zabavlja, ali i provocira publiku, zahvaljujući finoj iščašenosti njenog crnog humora i doslednoj stilizaciji u oblikovanju likova.
Ana Tasić, teatrolog i pozorišni kritičar

Dečji program:

Muzički program:

15.1.2012.

Velika dvorana u 19.30 sati
Koncert Hora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu
BOŽIĆNO PUTOVANJE
Dirigent: Đorđe Stanković
Specijalni gost večeri: Živan Saramandić
Solisti: Tamara Dojković, Ivana Živadinović, Nataša Tomić, Zorana Kalapiš, Jelena Pavlović, Dragana Tomić, Milan Prosen, Miroslav Markovski, Ivan Debeljak, Aleksandar Tasić, Boris Babik, Boris Postovnik, Olivera Krljević i Maja Janušić.
U programu učestvovuju i Dečiji hor „Horislavci”, Gorana Ćurguz, Milena Stanišić (solo harfa), Edit Makedonska (solo violina), Jovan Tomić, Slobodan Japundžić (gitare), Goran Milošević (udaraljke) i Tatjana Ščerbak Pređa (klavirski saradnik).
Pokrovitelj i organizator koncerta: Grad Smederevo
Slobodan ulaz

Na programu koncerta „Božićno putovanje“ su kompozicije Bendžamina Britna „Christmas Carols“, Morisa Duruflea „Oče naš“, Pavela Brandvika „Lulajze, Jezuniu“, Franca Grubera „Heilige Nacht“, Sezara Franka „Panis angelicus“.
Hor će otpevati i „Roždestvo Tvoje“ Stevana Mokranjca, „Heruvimska pesma“ Petra Iljiča Čajkovskog, „Gospodi spasi blagočestivija“ Miodraga Govedarice. Solista u „Aliluja, Spasi Bože, ljudi tvoja“ Pavela Česnakova biće srpski operski velikan Živan Saramandić kao i u „Dvanaest razbojnika“ Sergeja Žarova.
Na programu je kompozicija argentinskog kompozitora Ariela Ramireza „Navidad Nuestra“ , američka duhovna kompozicija Mozesa Hogana „Glory, Glory, Glory to the Newborn King“ i „Ride the Chariot“.

Filmski program:

Redovni repertoar (premijere i reprize):

9-11.1.2012.

Bioskopska dvorana u 18 i 20 sati
AVANTURE TINTINA: TAJNA JEDNOROGA
Originalni naslov: The Adventures of Tintin
Produkcija: SAD, Novi Zeland 2011.
Scenario: Stiven Mofat, Edgar Rajt
Režija: Stiven Spilberg
Glavne uloge: Danijel Krejg, Endi Serkis, Džejmi Bel, Sajmon Peg…
Žanr: Avantura, akcija, misterija, porodični, animirani
Trajanje: 107 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara

Sinopsis: „Avanture Tintina: tajna jednoroga“ prvi je u nizu filmova, inspirisanih likom iz serijala stripova o Tintinovim avanturama. Neustrašivi mladi novinar neumorno traga za dobrom pričom. Tako upada u svet velikih avantura.

12-15.1.2012.
Bioskopska dvorana u 18 sati
MATINE 14-15.1.2012.
Bioskopska dvorana u 12 sati
Bioskopska dvorana u 18 i 20 sati

12-15.1.2012.
Bioskopska dvorana u 18 sati
MATINE 14-15.1.2012.
Bioskopska dvorana u 12 sati
Bioskopska dvorana u 18 i 20 sati
MISIJA: SPASITI BOŽIĆ
Originalni naslov: Arthur Christmas
Produkcija: Velika Britanija, SAD 2011.
Scenario: Piter Bejnam, Sara Smit
Režija: Sara Smit, Dragan Vujić Vujke (režija sinhronizacije)
Glavne uloge (sinhronizacija): Dragan Vujić Vujke, Slobodan Stefanović, Siniša Ubović, Jelena Petrović, Feđa Stojanović, Katarina Gojković, Milan Antonić, Vesna Stanković…
Glavne uloge (original): Džems Makavoj, Hju Lori, Bil Naji, Džim Brodbent, Imelda Stonton, Lora Lajni, Robi Koltrejn, Džoun Kjusak…
Žanr: Animirani, komedija, drama, sinhronizovani
Trajanje: 97 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara

12-15.1.2012.

Bioskopska dvorana u 20 sati
BESMRTNICI
Originalni naslov: Immortals (2011)
Produkcija: SAD 2011.
Scenario: Čarli Parlapanides, Vlas Parlapanides
Režija: Tarsem Sing
Glavne uloge: Miki Rurk, Stiven Dorf, Luk Evans, Džon Hert, Henri Kavil, Frida Pinto, Džozef Morgan…
Žanr: Akcija, drama, fantazija
Trajanje: 110 minuta
Premisa: I bogovima je potreban heroj!
Cena ulaznice: 150 dinara

Sinopsis: Brutalni i krvoločni kralj Hiperion (Miki Rurk) i njegova ubistvena vojska iz Irakliona divljaju po Grčkoj u potrazi za davno izgubljenim epirskim lukom. S tim nepobedivim lukom kralj će moći da zbaci s vlasti bogove s Olimpa i da postane neprikosnoveni gospodar sveta. Nemilosrdno efikasni, Hiperion i njegove legije uništavaju sve pred sobom. Izgleda da ništa ne može da zaustavi zlu kraljevu misiju.

16-18.1.2012.

Bioskopska dvorana u 20 sati
KUĆA IZ SNOVA
Originalni naslov: Dream House
Produkcija: SAD 2011.
Scenario: Dejvid Luka
Režija: Džim Šeridan
Glavne uloge: Danijel Krejg, Naomi Vots, Rejčel Vajz, Marton Čokaš…
Žanr: Drama, triler, misterija
Premisa: Bile jednom davno dve devojčice koje su živele u jednoj kući
Trajanje: 92 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara

Sinopsis: Uspešan pisac Vil Atenton (Danijel Krejg) ostavlja posao u Njujorku kako bi se sa suprugom Libi (Rejčel Vajz) i dvoje dece preselio u unutrašnjost. Kako započinju novi život, tako otkrivaju da je njihov savršeni dom bio strahovito mesto na kome su ubijeni majka i njena deca. Ceo grad veruje da je to delo supruga, koji je preživeo. Vil počinje da istražuje tragediju i jedini trag ga vodi do En (Naomi Vots), komšinice koja je bila bliska sa nastradalom porodicom. Kako počinju da sastavljaju komadiće uznemirujuće slagalice, Vil i En otkrivaju da je prokletstvo poslednjeg žitelja preneto na Vilovu „kuću iz snova“ i da će ostati zastrašujuća pretnja i za sledećeg čoveka koji u nju uđe.

19-22.1.2012.

Bioskopska dvorana u 20 sati
NOVA GODINA U NJUJORKU
Originalni naslov: New Year’s Eve
Produkcija: SAD, Indija 2011.
Scenario: Ketrin Fugate
Režija: Gari Maršal
Glavne uloge: Sara Džesika Parker, Džesika Bil, Ešton Kučer, Hale Beri, Robert de Niro, Mišel Fajfer, Keri Elfs, Alisa Milano, Zek Efron, Komon, Til Švajger, Karla Guđino, Ketrin Hajgl, Džon Bon Džovi, Sofija Vergara, Li Mišel, Džems Beluši, Abigejl Breslin, Džoš Duhamel, Čeri Džouns, Hilari Svonk, Ludakris, Hektor Elizando…
Žanr: Romantična komedija
Trajanje: 118 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Ovo je film koji slavi ljubav, nadu, praštanje, drugu šansu i novi početak. Film „Nova godina u Njujorku“ prati nekoliko isprepletenih priča u najblistavoj noći u godini.

23-25.1.2012.

Bioskopska dvorana u 20 sati
PARADA
Produkcija: Srbija, Nemačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska 2011.
Scenario: Srđan Dragojević
Režija: Srđan Dragojević
Glavne uloge: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Jevtić, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski, Mladen Andrejević, Nataša Marković, Branimir Popović, Anita Mančić, Relja Popović, Radoslav Milenković, Marko Nikolić, Mira Stupica, Uroš Đurić, Mladen Nelević, Mirjana Đurđević…
Žanr: Komedija, drama
Trajanje: 90 minuta
Cena ulaznice: 250 dinara

Sinopsis: Film prati grupu gej aktivista koji pokušavaju da organizuju Paradu ponosa u Beogradu. Kada policija odbije da obezbeđuje skup, oni se obraćaju Limunu (Nikola Kojo), vlasniku agencije za obezbeđenje i ratnom veteranu. Pošto u Beogradu ne može da skupi ekipu za zaštitu gej parade, Limun odlučuje da „ekipu“ formira u regionu. Limun i vođa gej aktivista Radmilo (Miloš Samolov) kreću na put po zemljama regiona u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih. Na listi su njegovi neprijatelji protiv kojih se borio, ali s kojima je u to turbulentno vreme i trgovao – Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitan kriminalca iz Bosne (Dejan Aćimović), i Azem, Albanac sa Kosova (Toni Mihajlovski). Posle silnih peripetija, Limun će uspeti da sakupi šaku živopisnih najamnika, ali po povratku u Beograd „samuraji“ će se tek suočiti s najvećim izazovima i staviti na kocku i svoje živote…

26-29.1.2012.
Bioskopska dvorana u 18 sati
MATINE 28-29.1.2012.
Bioskopska dvorana u 12sati

26-29.1.2012.
Bioskopska dvorana u 18 sati
MATINE 28-29.1.2012.
Bioskopska dvorana u 12sati
VINKS: ČAROBNA AVANTURA
Originalni naslov: Winx Club: Magic Adventure
Produkcija: Nemačka, Francuska, Velika Britanija, SAD 2011.
Scenario i režija: Iđinio Strafi
Glavne uloge: Leticija Čampa, Perla Liberatori, Ilarija Latini, Đema Donati, Laura Lengi…
Žanr: Animirani, sinhronizovani
Trajanje: 87 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara

Sinopsis: Blum živi srećno sa svojim roditeljima u Dominu kao princeza carstva. Ona je veoma uzbuđena, jer je njen dečko Skaj zaprosio. Sve deluje idilično, jer njihova ljubavna priča konačno dostiže vrhunac… Međutim, nešto će krenuti po zlu. Erendor, Skajev otac, zabraniće mu da se oženi Blum i otkriće užasnu istinu koju je krio već duže vreme. Da li su veštice upletene u ovu tajnu? Da li ona može da kompromituje sudbinu Domina i čitave Magične dimenzije? Samo će uz pomoć Vinksica, zajedno sa Specijalistima, uspeti da prevaziđe sve prepreke i da spasi Magično kraljevstvo.

26-29.1.2012.

Bioskopska dvorana u 20 sati
NEMOGUĆA MISIJA: PROTOKOL DUH
Originalni naslov: Mission: Impossible – Ghost Protocol
Produkcija: Srbija, Nemačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska 2011.
Scenario: Džoš Eplbaum, Andre Nemek
Režija: Bred Berd
Glavne uloge: Tom Kruz, Džeremi Rener, Pola Paton, Majkl Nikvist, Džoš Holovej, Sajmon Peg…
Žanr: Akcija, avantura, triler
Trajanje: 133 minuta
Premisa: Bez plana. Bez podrške. Bez izbora.
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Pošto je SNM-ov operativac Itan Hant okrivljen za terorističko bombardovanje Kremlja, predsednik će pokrenuti „protokol Duh“ i poreći bilo kakvu povezanost s njim i ostatkom agencije. Ostavljen bez sredstava i podrške, Itan će morati da pronađe način da skine ljagu sa imena agencije i spreči ponovni napad. Stvari se dodatno komplikuju kad Itana nateraju da na ovu misiju krene s timom SNM-ovih kolega begunaca čije lične motive ne zna u potpunosti.

30.1-1.2.2012.

Bioskopska dvorana u 20 sati
FORMULA USPEHA
Originalni naslov: Moneyball
Produkcija: SAD 2011.
Scenario: Stiven Zejlijan, Aron Sorkin
Režija: Benet Miler
Glavne uloge: Bred Pit, Filip Simor Hofman, Robin Rajt, Džona Hil…
Žanr: Biografija, sport, drama
Trajanje: 133 minuta
Premisa: Koliko stvarno vrediš?
Cena ulaznice: 150 dinara

Sinopsis: Zasnovan na istinitoj priči, film „Formula uspeha“ idealan je za sve koji su sanjali da se suprotstave sistemu. Bred Pit igra Bilija Bina, generalnog direktora bejzbol tima „Ouklend A“. On okuplja ekipu i dolazi do iznenadnog otkrića: sva konvencionalna mudrost u bejzbolu bila je pogrešna. Primoran da podmladi tim uz ograničen budžet, Bin mora da nadmudri bogatije klubove. Nekadašnji igrač udružuje se s diplomcem prestižnog koledža, Piterom Brendom (Džona Hil), s kojim regrutuje jeftine igrače koje skauti smatraju „autsajderima“, ali koji pobeđuju na utakmicama. To je više od bejzbola, to je revolucija – koja preispituje ustaljenu tradiciju i stavlja Bina u poziciju da se suprotstavi svima koji smatraju da uništava dušu ovog sporta.

2-4.2.2012.

Bioskopska dvorana u 20 sati
ŠERLOK HOLMS: IGRA SENKI
Originalni naslov: Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Produkcija: Velika Britanija, Nemačka 2011.
Scenario: Mišel Malruni, Kiran Malruni
Režija: Gaj Riči
Glavne uloge: Robert Dauni Džunior, Džad Lo, Džared Haris, Nomi Rapas, Rejčel Makadams, Stiven Fraj…
Žanr: Akcija, avantura, krimi drama
Trajanje: 129 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara

Sinopsis: Svetski poznati detektiv Šerlok Holms (Robert Dauni Džunior) i njegov dugogodišnji verni prijatelj dr Votson (Džad Lo) ponovo se hvataju u koštac sa zakletim suparnikom, kriminalnim genijem Morijartijem (Džared Haris). Prethodni film izazvao je veliko interesovanje publike širom sveta, kako zbog odličnih scena, tako i zbog same glumačke ekipe.

Naučno-obrazovni program: 

Koncertna dvorana u 19 sati
Predavanje:
JEZIK I BIĆE
Predavač: Dr Mladen Kozomara, filozof, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu
Medijator: Marko Cvetković
Slobodan ulaz

18.1.2012.

Koncertna dvorana u 18,30 sati
PROMOCIJA VEB MAGAZINA
www.zdravzivot.com
Predavanje:
Predavači: Goran Kojić, urednik veb magazina gost iznenađenja
Slobodan ulaz

Uskoro:

Tribina:
MISIJA UMETNOSTI I FILM ANDREJA TARKOVSKOG
Izlagač: Srđan Vučinić, esejista, filmski i književni kritičar
Medijator: Marko Cvetković
Slobodan ulaz

Likovni program:

26.12.2011- 30.1.2012.

Galerija
Svečano otvaranje 26. decembra
u 12 sati
NE SECIMO JELKE, VEĆ IH CRTAJMO I SLIKAJMO –
8. TRADICIONALNA NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA DECE IZ USTANOVE ZA MNRO SUNCE U SMEDEREVU

9.1-15.2.2012.

Galerija
UMETNICI DARODAVCI
Izložba dela iz fonda Centra za kulturu Smederevo

Festivali, manifestacije:

23. SMEDEREVSKE SVETOSAVSKE SVEČANOSTI

Gostovanja naših programa:

17-31.1.2012.

Galerija Centra za kulturu Kovin
IZLOŽBA GRAFIKA 27. I 28. LIKOVNE KOLONIJE U SMEDEREVU
Učesnici Likovne kolonije Grafika 2010: Nemanja Arsić iz Smedereva, Vaštag Vendel iz Kovina, Marija Grahovac iz Beograda, Miloš Đorđević iz Ćuprije, Šana Kulić iz Leskovca, Danja Tekić iz Beograda, Ana Cvejić i gost izlagač Jana Danilović iz Užica.
Učesnici Likovne kolonije Grafika 2011: Marija Anđelković iz Beograda, Aleksandar Zarić iz Beograda, Irena Milenković iz Beograda, Nataša Jovanić iz Teslića, Nataša Konjević iz Banja Luke, Jelena Petrović iz Sremske Mitrovice, Slavko Luković iz Užica i Filip Misita iz Kragujevca.

 

 

Slične vesti