2.9 C
Belgrade
01/02/2023
region Srbija

Progam Centra za kulturu Smederevo za mesec decembar 2011. godine

Pozorišni program:

16.12.2011.

Velika dvorana u 18 sati
KNJIŽEVNO VEČE SA ISIDOROM BJELICOM I POZORIŠNA PREDSTAVA SKADARLIJKA,
sa Ljiljanom Jakšić, u naslovnoj ulozi
Cena ulaznice: 400 dinara
Telefon za rezervacije: 026/224-815

O predstavi: „Skadarlijka“ je monodrama za koju je tekst napisala književnica Isidora Bjelica, a lik Ruže, prodavačice cveća na Skadarliji koja otkriva sve skadarlijske tajne, igra Ljiljana Jakšić. Ovo je komedija, koja je riznica svih priča o velikim umetnicima, intelektualcima i stranim zvezdama koje su volele Skadarliju.

Dečji program:

6.12.2011.

Velika dvorana u 12,30 sati
Pozorišna predstava za decu
ČAROBNA KNJIGA
Autor i reditelj: Dragan Petrović – Surep
Muzika: Marko Stojković
Inspicijent: Vesna Petrović
Igraju: Marina Vodeničar, dramski umetnik iz Beograda (igra u pozorištu „Boško Buha“ Beograd); Nebojša Đorđević, dramski umetnik iz Beograda (igra u pozorištu na Terazijama i u Beogradskom dramskom pozorištu); Marina Popović i Dragan Petrović – Surep (glumci Teatra „Dodir“).
Organizator: Agencija za izvođačku umetnost „Dodir u pokretu“ Aranđelovac

O predstavi: „Čarobna knjiga“ je jedna od najgledanijih, a po mnogima i najbolja pozorišna predstava izvedena u 2010. godini. Pisana je u stihu i veoma je edukativna, sa atraktivnim kostimima, maskama, privlačnom scenografijom i sa šest, namenski komponovanih songova. Namenjena je deci od tri do dvanaest godina, a nakon dvesta, već izvedenih predstava, zaključili smo da je sa podjednakom pažnjom i oduševljenjem gledaju i dečiji pratioci, vaspitači, učitelji i roditelji.
…Iz „Čarobne knjige“, zbog nečitanja beže junaci: Veštica iz bajke Ivica i Marica, slavni Kapetan Kuka i drveni lutak Pinokio. Žale se na veliku prašinu i samoću, jer se njihove bajke retko čitaju. Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke i da će deca ubuduće češće čitati knjige, jer njihovom zdravom odrastanju su potrebni junaci kao što su oni. Pinokio, drveni lažljivko i skitara, nastoji da ubedi vešticu i Kuku da ipak nastave put u taj, za njih novi svet bez knjige, preteći piscu da će zapaliti čarobnu knjigu ako im on stane na put. Nakon niza komičnih zapleta, pisac uspeva da ih ubedi da se ipak vrate u svoje bajke kako bi ih deca i dalje čitala…

Deco čitajte knjige, čitajte bajke
Nek vam pročitaju i bake i majke.
Čitajte priče o kopnu i vodi
Jer danas je pamet u modi.
Jer danas je… pamet u modi

28.12.2011.

Velika dvorana u 18 sati
Novogodišnja predstava za decu
KO JE U STVARI DEDA MRAZ ?
U predstavi igraju četiri profesionalna glumca:
Prase Verica, zla veštica – Sandra Janković
Dobra vila – Bojana Tušup
Milica – Željka Stričević
Čeda – Miljan Prljeta

O predstavi: Centar za kulturu i ove godine priređuje TRADICIONALNU NOVOGODIŠNJU ZABAVU SA PODELOM VAŠIH PAKETIĆA. Vas i Vašu decu zabavljaće poznati glumci i muzičari u velikoj dvorani, a Vaše paketiće deliće naši Deda Mrazovi u novogodišnjem ambijentu Hola Centra za kulturu.
Ove godine u prilici smo da Vam ponudimo novogodišnju predstavu za decu, rađenu u maniru najboljih scensko-muzičkih ostvarenja beogradskih pozorišta za decu poslednjih godina: KO JE U STVARI DEDA MRAZ?
U ovoj neobičnoj i poučnoj priči o davanju, praštanju i ljubavi, uživaće i deca i roditelji. Glavne junake, Čedu i Milicu, začarala je zla veštica. Jednog naizgled običnog dana, oni pronalaze prase Vericu, koja će im izmeniti život. Uz pomoć dobre vile i bezgranične ljubavi, ona skida čini i pobeđuje zlu vešticu. Kroz ovu priču deca će otkriti veliku tajnu: ko je u stvari Deda Mraz.
Predstava „Ko je u stvari Deda Mraz?“ je interaktivna, vesela i poučna predstava koja ima za cilj da na edukativan način podstakne njihovu maštu i razveseli ih.
U utorak 28. decembra od 18 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Deda Mraza sa vama dočekuju: Sandra Janković, Bojana Tušup, Željka Stričević i Miljan Prljeta.

Cena ulaznice za jedno dete je 350 dinara
Za organizovanu posetu (preduzeća, ustanove i dr) uplate se vrše na račun Centra za kulturu: 840-180664-75.
Više informacija na telefone: 026/224- 815, 064/8295317 i 064/8295318

Muzički program:

10.12.2011, u 20h

Velika dvorana u 20 sati
IRSKI PLESNI ŠOU
Cena ulaznice: 350 dinara
Telefon za rezervacije: 026/224-815

Pogledajte video spot

Plesna trupa Celtic Rhythm

Keltik ritam (Celtic Rhythm) je trupa irskog plesa sa najdužom tradicijom na Balkanu. Osnovao ju je 2002. godine koreograf i profesionalni plesač Marko Mićić iz Pančeva. Marko je irskim plesom počeo da se bavi sa 17 godina. Trenutno nastupa kao jedan od igrača u novoj predstavi Dance of Desire iz Ballybuniona (Co Kerry, Irska) rame uz rame sa plesačima koji su se oprobali i u spektaklima Riverdance i Lord of the Dance.

Za sve one koji žele da uče irski ples, bilo rekreativno ili žele da nastupaju, tokom godine organizuju prolećne i jesenje kurseve za početnike. Polazeći od osnovnih koraka i tradicionalnih plesova, prateći programe koje su razradili najbolji učitelji irskog plesa, polaznici kursa se postepeno upoznaju sa tehnikama irskog stepa, najatraktivnije od svih disciplina. Svima onima koji imaju ljubavi i osećaju strast prema irskom plesu, pruža se šansa da, nakon intenzivnog probnog perioda, postanu deo prve postave trupe.

Ako želite da naučite jedan od najdrevnijih plesova čije su osnove udarili još druidi , ako svaki put kada vidite Riverdance na TV-u skačete na daljinski da neko slučajno ne promeni kanal, ako ste se uvek pitali kako to oni uvek svi igraju kao jedan i kako postižu tu ludu brzinu koraka, i ako ste se makar jednom zapitali da li bi ste i Vi to mogli nekada da izvedete – na pravom ste mestu!

Prvu postavu trupe uvek čini mali broj odabranih igrača.
Trude se da svojoj publici uvek pruže maksimalni doživljaj uigranim i skladnim plesom karakterističnim za irski folklor.

Pored solističkih nastupa, osvojenih zlatnih i srebrnih medalja na državnim prvenstvima 2009. i 2010, gostovanja na domaćim televizijskim kanalima, nastupa na festivalima u inostranstvu, trupa je ostvarila i zavidnu saradnju sa svim bendovima koji se profesionalno bave irskom muzikom u Srbiji, te ste mogli da ih vidite kao specijalne goste na koncertima povodom Svetog Patrika 2008. i 2011. Uz bend Orthodox Celts, na InterFestu 2009. Uz novosadski bend Sober Paddies, na zajedničkom nastupu najpre sa bendom Great Drunkards za Sv. Patrika 2010. A nedugo potom i sa bendom Irish Stew u aprilu 2010. Sa prijateljskim trupama iz Hrvatske, nastupali su na St.Patrick’s Day festivalu u Zagrebu 2010. i 2011.

23.12.2011.

Velika dvorana u 20 sati
NOVOGODIŠNJI KONCERT BALETSKOG
STUDIJA ALEGRO IZ SMEDEREVA

Slobodan ulaz

Filmski program:

1-4.12.2011.

Bioskopska dvorana u 18 sati
U subotu i nedelju 3. i 4. decembra
MATINE PROJEKCIJE u 12 sati
ŠTRUMPFOVI 

Originalni naslov: The Smurfs
Produkcija: SAD 2011.
Scenario: Pejo – likovi, Dž. Dejvid Stem, Dejvid Vajs, Džej Šerik, Dejvid Ron
Režija: Radža Gosnel
Glavne uloge: Nil Patrik Haris, Henk Azarija, Kejti Peri, Džonatan Vinters, Sofija Vergara, Alan Kaming, Džordž Lopez…
Žanr: animirani, avantura, komedija, porodični, sinhronizovan
Trajanje: 103 min.
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Kada zli čarobnjak Gargamel pojuri male, plave Štrumpfove izvan njihovog sela, oni iz svog čarobnog sveta upadnu u naš. U stvari, nađu se nasred Central parka. Visoki kao tri jabuke, a zarobljeni u Velikoj jabuci, Štrumpfovi moraju da pronađu način da se vrate u svoje selo pre nego što što im Gargamel uđe u trag.

1-4.12.2011.

Bioskopska dvorana u 18 sati
ZARAZA
Originalni naslov: Contagion
Produkcija: SAD, UAE 2011.
Scenario: Skot Berns
Režija: Stiven Soderberg
Glavne uloge: Met Dejmon, Kejt Vinslet, Džad Lo, Gvinet Paltrou, Lorens Fišbern, Marion Kotijar…
Žanr: Drama, triler, naučna fantastika
Trajanje: 106 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Film „Zaraza“ prati priču o brzom napredovanju smrtonosnog virusa koji ubija za jedan dan. Kako se epidemija širi, medicinska zajednica u celom svetu pokušava da pronađe lek i nastalu paniku održi pod kontrolom. A panika se širi brže nego sam virus. U isto vreme, obični ljudi se trude da prežive u društvu koje se raspada.

5-7.11.2011.

Bioskopska dvorana u 20 sati
POSLEDNJA EKSURZIJA 5
Originalni naslov: Final Destination 5
Produkcija: SAD 2011.
Scenario: Erik Hajserer, Džefri Redik
Režija: Stiven Kvejl
Glavne uloge: Nikolas D’Agosto, Ema Bel, Arlen Eskaperta…
Žanr: Horor, triler
Premisa: Smrt nikad nije bila bliže!
Trajanje: 92 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Bez obzira na to gde bežiš, bez obzira na to gde se kriješ, ne možeš prevariti smrt! U „Poslednjoj ekskurziji“ smrt je, kao i uvek, sveprisutna i oslobođena nakon što predosećaj jednog čoveka spase grupu kolega od zastrašujećeg rušenja visećeg mosta. Ali ova grupa bezazlenih duša, kojoj nikada i nije bilo suđeno da preživi, u stravičnoj trci s vremenom fanatično pokušava da pobegne zlokobnom spisku smrti.

8-11.12.2011.

Bioskopska dvorana u 20 sati
ČELIČNA BORBA
Originalni naslov: Real Steel
Produkcija: SAD, Indija 2011.
Scenario: Džon Gatins
Režija: Šon Levi
Glavne uloge: Hju Džekmen, Evandželin Lili, Dakota Gojo, Kevin Duran, Houp Dejvis…
Žanr: Akcija, drama, naučna fantastika, sport
Trajanje: 127 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: „Čelična borba“ je snažna i uzbudljiva akciona priča smeštena u blisku budućnost, gde je boks postao hajtek sport. Glavnu ulogu u njoj igra proslavljeni glumac Hju Džekmen. On tumači lik Čarlija Kentona, propalog boksera, koji je izgubio šansu da osvoji titulu pre nego što su čelični roboti teški jednu tonu i visoki dva i po metra preuzeli ring. Sada, kad je ništa više od običnog promotera, Čarli zarađuje jedva dovoljno para tako što sklapa male robote od ostataka metala da stigne od jednog ilegalnog boks meča do drugog. Kada dotakne dno života, nevoljno će se udružiti sa sinom Maksom (Dakota Gojo), koga nije video godinama, kako bi stvorio i trenirao šampionskog borca. Kako ulozi budu postajali sve veći u borbi bez pravila, Čarli i Maks će, uprkos svim izgledima, dobiti još jednu, poslednju, priliku za povratak.

12-14.12.2011.

Bioskopska dvorana u 18 sati
RATNIK
Originalni naslov: Warrior
Produkcija: SAD 2011.
Scenario: Gavin O’Konor, Entoni Tambakis, Cliff Dorfman
Režija: Gavin O’Konor
Glavne uloge: Džoel Edžerton, Tom Hardi, Nik Nolti…
Žanr: Akcija, drama, sport
Trajanje: 140 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Mlade zvezde u usponu, Tom Hardi i Džoel Edžerton, briljiraju na velikom ekranu kao dva otuđena brata, koji će se suočiti jedan s drugim u borbi njihovih života, u sjajnom ostvarenju „Ratnik“ priznatog reditelja Gevina O`Konora (“Miracle” and “Pride and Glory”).
Progonjen tragičnom prošlošću, marinac Tomi Konlon (Hardi) vraća se kući posle 14 godina i uz pomoć oca (Nik Nolti) počinje da trenira za Spartu, najveći borilački turnir u istoriji, u kome samo pobednik uzima sav novac.
Tomi, bivša rvačka zvezda, krči sebi put prema finalu, dok se njegov brat Brendan (Edžerton), bivši borac koji je postao trener, vraća u ring u očajničkom pokušaju da spase porodicu od finansijske propasti. Međutim, kada autsajder Brendan serijom dobrih borbi dospe do finala, tamo ga čeka okršaj sa nezaustavljivim Tomijem. Dva brata će konačno morati da se bore jedan protiv drugoga, a sile koje su ih razdvojile sukobiće se u dramatičnom, potresnom i nezaboravnom klimaksu koji ne smete da propustite. Dirljiva oda o iskupljenju, pomirenju i snazi ljudskog duha, „Ratnik“ je i potresno svedočenje o trajnim i neraskidivim vezama unutar porodice.

12-14.12.2011.

Bioskopska dvorana u 20 sati
TRI MUSKETARA
Originalni naslov: The Three Musketeers
Produkcija: Nemačka, Francuska, Velika Britanija, SAD 2011.
Scenario: Aleks Litvak, Endru Dejvis, Aleksandar Dima – roman
Režija: Pol Anderson
Glavne uloge: Logan Lerman, Mila Jovović, Orlando Blum, Metju Makfadjen, Roj Stivenson, Til Švajger, Mads Mikelsen, Kristof Volc…
Žanr: Avantura, akcija, romansa
Trajanje: 110 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: D’Artanjan, mladić usijane glave, udružuje se sa tri vragolasta musketara – Aramisom, Portosom i Atosom. Zajedno, oni moraju da zaustave, zlog kardinala Rišeljea i uđu u okršaj s dvostrukim agentom, fatalnom gospodm De Vinter, i njenim nalagodavcem Bakingemom, kako bi sprečili pad francuske krune i rat koji preti celom kontinentu.

15-18.12.2011.

ioskopska dvorana u 18 i 20 sati
PARADA
Produkcija: Srbija, Nemačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska 2011.
Scenario: Srđan Dragojević
Režija: Srđan Dragojević
Glavne uloge: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Jevtić, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski, Mladen Andrejević, Nataša Marković, Branimir Popović, Anita Mančić, Relja Popović, Radoslav Milenković, Marko Nikolić, Mira Stupica, Uroš Đurić, Mladen Nelević, Mirjana Đurđević…
Žanr: Komedija, drama
Trajanje: 90 minuta
Cena ulaznice: 250 dinara
Sinopsis: Film prati grupu gej aktivista koji pokušavaju da organizuju Paradu ponosa u Beogradu. Kada policija odbije da obezbeđuje skup, oni se obraćaju Limunu (Nikola Kojo), vlasniku agencije za obezbeđenje i ratnom veteranu. Pošto u Beogradu ne može da skupi ekipu za zaštitu gej parade, Limun odlučuje da „ekipu“ formira u regionu. Limun i vođa gej aktivista Radmilo (Miloš Samolov) kreću na put po zemljama regiona u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih. Na listi su njegovi neprijatelji protiv kojih se borio, ali s kojima je u to turbulentno vreme i trgovao – Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitan kriminalca iz Bosne (Dejan Aćimović), i Azem, Albanac sa Kosova (Toni Mihajlovski). Posle silnih peripetija, Limun će uspeti da sakupi šaku živopisnih najamnika, ali po povratku u Beograd „samuraji“ će se tek suočiti s najvećim izazovima i staviti na kocku i svoje živote…

19-21.12.2011.

Bioskopska dvorana u 18 sati
MISIJA: SPASITI BOŽIĆ
Originalni naslov: Arthur Christmas
Produkcija: Velika Britanija, SAD 2011.
Scenario: Piter Bejnam, Sara Smit
Režija: Sara Smit, Dragan Vujić Vujke (režija sinhronizacije)
Glavne uloge (sinhronizacija): Dragan Vujić Vujke, Slobodan Stefanović, Siniša Ubović, Jelena Petrović, Feđa Stojanović, Katarina Gojković, Milan Antonić, Vesna Stanković…
Glavne uloge (original): Džems Makavoj, Hju Lori, Bil Naji, Džim Brodbent, Imelda Stonton, Lora Lajni, Robi Koltrejn, Džoun Kjusak…
Žanr: Animirani, komedija, drama, sinhronizovani
Trajanje: 97 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Film „Misija: Spasiti Božić“ otkriva nam neverovatan, nikada ranije dobijen odgovor na pitanje svakog deteta: „Kako Deda Mraz isporuči sve one poklone u samo jednoj noći?“ Odgovor je: Deda Mraz ima teleporter ultravisoke tehnologije, koji je sakriven ispod Severnog pola. U suštini, ovo je vesela priča o pomalo čudnoj porodici i jednom neobičnom heroju – Arturu, sa zadatkom koji mora završiti hitro, pre nego što osvane Božićno jutro.

19-21.12.2011.

Bioskopska dvorana u 20 sati
KOLUMBIJANA
Originalni naslov: Colombiana
Produkcija: Velika Britanija, SAD 2011.
Scenario: Luk Beson, Robert Mark Kejmen
Režija: Olivie Megaton
Glavne uloge: Zoe Saldana, Majkl Vartan, Kalum Blu…
Žanr: Akcija, krimi, drama
Trajanje: 107 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Godina 1992, Kolumbija. Devetogodišnja Kataleja svedok je ubistva svojih roditelja. I sama jedva uspeva da izbegne masakr pa beži u Ameriku kod svog gangsterskog rođaka Emilija. Petnaest godina kasnije radi za njega kao ubica. Njena vizitkarta – orhideja nacrtana na grudima žrtava – poruka je ubicama njenih roditelja. Kataleja je odlučna da se osveti do samog gorkog kraja, čak i ako to znači da će izgubiti sve što voli.

22-25.12.2011.

Bioskopska dvorana u 18 i 20 sati
AVANTURE TINTINA: TAJNA JEDNOROGA
Originalni naslov: The Adventures of Tintin
Produkcija: SAD, Novi Zeland 2011.
Scenario: Stiven Mofat, Edgar Rajt
Režija: Stiven Spilberg
Glavne uloge: Danijel Krejg, Endi Serkis, Džejmi Bel, Sajmon Peg…
Žanr: Avantura, akcija, misterija, porodični, animirani
Trajanje: 107 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: „Avanture Tintina: tajna jednoroga“ prvi je u nizu filmova, inspirisanih likom iz serijala stripova o Tintinovim avanturama. Neustrašivi mladi novinar neumorno traga za dobrom pričom. Tako upada u svet velikih avantura.

26-29.12.2011.

Bioskopska dvorana u 20 sati
ANONIMUS
Originalni naslov: Anonymous
Produkcija: Velika Britanija, Nemačka 2011.
Scenario: Džon Orlof
Režija: Roland Emerih
Glavne uloge: Ris Ifans, Vanesa Redgrejv, Dejvid Tjulis, Džoeli Ričardson…
Žanr: Drama, politički triler
Premisa: Zavera će konačno biti otkrivena…
Trajanje: 130 minuta
Cena ulaznice: 150 dinara
Sinopsis: Radnja filma smeštena je u politički uzburkanu elizabetansku Englesku i bavi se pitanjem koje vekovima zaokuplja najveće umove sveta. Još od Marka Tvena i Čarlsa Dikensa, preko Henrija Džejmsa i Sigmunda Frojda, postavlja se pitanje ko je autor drama koje potpisuje Vilijam Šekspir. Stručnjaci su raspravljali, o tome su pisane brojne knjige, a naučnici su posvećivali svoje živote kako bi dokazali ili osporili tezu o tome ko je najveće ime engleske knjiđevnosti. „Anonimus“ daje jedan od mogućih odgovora, fokusirajući se na vreme prepuno političkih intriga, tajnih romansi na dvoru, plemića gladnih moći koje je javno izlagano na najneverovatnijem mestu – londonskoj pozornici.

Naučno-obrazovni program:

7.12.2011.

Koncertna dvorana u 18,30 sati
PROMOCIJA VEB MAGAZINA
www.zdravzivot.com
Predavanje: JOGA – ISTINE I ZABLUDE
Predavači: Goran Kojić, urednik veb magazina gost iznenađenja
Slobodan ulaz

Likovni program:

12.11- 31.12.2011.

Galerija
PISCI I LIKOVNI STVAROCI ZC „SVETI LUKA“ SMEDEREVO

12.11- 15.12.2011.

IZLOŽBA GRAFIKA 27. I 28. LIKOVNE KOLONIJE U SMEDEREVU
Učesnici Likovne kolonije Grafika 2010: Nemanja Arsić iz Smedereva, Vaštag Vendel iz Kovina, Marija Grahovac iz Beograda, Miloš Đorđević iz Ćuprije, Šana Kulić iz Leskovca, Danja Tekić iz Beograda, Ana Cvejić i gost izlagač Jana Danilović iz Užica.
Učesnici Likovne kolonije Grafika 2011: Marija Anđelković iz Beograda, Aleksandar Zarić iz Beograda, Irena Milenković iz Beograda, Nataša Jovanić iz Teslića, Nataša Konjević iz Banja Luke, Jelena Petrović iz Sremske Mitrovice, Slavko Luković iz Užica i Filip Misita iz Kragujevca.

26.12.2011- 30.1.2012.

Galerija Svečano otvaranje 26. decembra u 12 sati NE SECIMO JELKE, VEĆ IH CRTAJMO I SLIKAJMO – 8. TRADICIONALNA NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA DECE IZ USTANOVE ZA MNRO SUNCE U SMEDEREVU

Festivali, manifestacije:

NOKOS – Novogodišnje koncertne svečanosti
Muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu

20.12.2011.
Koncertna dvorana u 19 sati
KONCERT PROFESORA

24.12.2011.
Koncertna dvorana u 19 sati
ETNO VEČE

27.12.2011.
Koncertna dvorana u 17 sati
SVEČANI KONCERT

Slične vesti