17.3 C
Belgrade
23/03/2023
Srbija vesti

Profesor dr Dragomir Radovanović promovisao 130. knjigu

Radovanovic_slika_2ЛЕСКОВАЦ – Познати лесковачки књижевник, проф. др Драгомир Радовановић, поводом објављивања и промоције 130. књиге „Афоризми и мисли за сва времена“, одласка у старосну пензију и избора за редовног професора Алфа универзитета, организовао је „Дружење са пријатељима“.

О професору Радовановићу видети – о в д е!

Проф. Радовановић: „Писмо јавности“

-Навршило се и 45 година брака са супругом Оливером, што је такође био поводом за ово дружење – казао је професор Радовановић, који је отпевао и неколико песама.

Дружење са пријатељима била је и прилика за промоцију 130. књиге афоризама овог изузетног ствараоца, најплоднијег лесковачког књижевника, добитника бројних награда, међу којим су Октобарска нагрнада Лесковца и највреднијег признања општине Бојник.

Књугу „Афоризми и мисли за сва времена“ објавио је Књижевни клуб „Глубочица“ из Лесковца (председница КК Боркица Миловановић), уредница Слађана Младеновић, а карикатуре урадио Миланко Каличанин. Рецензент књиге проф. др Јаворка Маринковић, аутор предговора проф. др Живан Стојковић, лектор Данијела Радовановић, а технички уредник Чедомир Ђорђевић.

Радовановић, који је и одличан сликар, представио се и петом самосталном изложбом својих најновијих радова.

Danilo Kocić

Slične vesti