14.6 C
Belgrade
30/05/2023
film Srbija

Produžen rok za Balkans Beyond Borders

Početak:
3 Apr 2012
Kraj konkursa:
20 May 2012

Konkurs za učešće na trećem Festivalu kratkog filma Balkan Beyonds Border u Tirani produžen je do 20. maja, a namenjen je mladim filmskim autorima sa Balkana i iz Jugoistočne Evrope.

Organizatori BBB Festivala prvobitno su najavili treće izdanje u maju, ali su odlučili da produže rok. Septembar 2012. je tako novi termin održavanja trećeg BBB, koji će biti održan na temu multijezičnosti i komunikacije.

Slaveći diverzitet, multijezičnost i komunikaciju, tema trećeg BBB Festivala kratkog filma 2012. je “Talk to Me” (Pričaj sa mnom).

Konkurs je otvoren za mlade umetnike do 30 godina sa Balkana i šire (jugoistočne Evrope).

Temom “Talk to Me” organizatori pozivaju mlade umetnike da se aktivno angažuju na temu komunikacije u svim oblicima – jezikom ili bilo kojim drugim sredstvima izražavanja.

Prema navodima organizatora, Balkan je poznat po svojim kulturama, tradicijama i multijezičnosti, pa bi mladi autori trebalo i da pokažu tu raznovrsnost svakodnevnog života u regionu.

“Uzmite kameru i razgovarajte sa roditeljima, prijateljima, ljubavima, komšijama, neprijateljima, razgovarajte sa Balkanom i sa svetom. Multijezičnost i komunikacija su svuda oko nas i izvan nas. Neka vas inspirišu”, poručili su organizatori.

Glavni cilj projekta je da motiviše mlade ljude da kreiraju kratke filmove kroz koje mogu da izraze prošlost svog regiona, sadašnjost i budućnost. Cilj je i da se dobije bolji uvid u to kako se odnose prema komunikaciji uopšte, kao i prema kulturnoj i jezičkoj različitosti u regionu.

Više informacija o načinu prijavljivanja dostupno je na sajtu BBB (www.balkansbeyondborders.eu), kao i na profilima BBB na Fejsbuku i Tviteru (BalkansBB).

BBB je neprofitna organizacija koju je osnovalo devet mladih ljudi iz regiona jugoistočne Evrope, a glavni cilj je promocija mobilnosti i saradnje mladih na Balkanu, kao i unapređenje njihovog evropskog “identiteta”. Cilj projekta BBB se postiže, osim festivalom kratkog filma, i kroz radionice, seminare i široku mrežu mladih u regionu.

(SEEcult.org)

Slične vesti