8.5 C
Belgrade
23/04/2024
Bosna i Hercegovina poezija region

“ПРЉАЧА 2018“

СРПСКИ КЊИЖЕВНИ КЛУБ “ВИХОР“ДЕРВЕНТА

Поводом 17. међународних пјесничких сусрета “ПРЉАЧА 2018“ расписује наградни

К О Н К У Р С

за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода УСЛОВИ КОНКУРСА:

На конкурс се могу пријавити сви пјесници са по једном необјављеном пјесмом у категорији:

  1. Пјесма посвећена љепотама вода /по слободном избору /
  2. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци
  3. Пјесма на тему „Укрински цвијет“.

Радове слати поштом у три примјерка, означене шифром , чије разрјешење се ставља у исту коверту упаковано у мању затворену коверту  са  рјешењем шифре. У разрјешењу шифре обавезно послати своју адресу, број телефона и мејл адресу. Поред наслова пјесме, обавезно назначити категорију којој пјесма припада.Један аутор може учествовати само са једном необјављеном пјесмом највише 28 редова на задану тему , у супротном радови се  неће  узимати у обзир.Од пристиглих пјесама стручни жири ће одабрати и прогласити три најбоља рада /  једну најбољу пјесму, једну шаљиву пјесму, као и један рад о “Укринском воденом цвијету“/,  за које ће се додијелити повеље и расположиви поклони.Дервентски пјесници могу учествовати у избору за награду само у категорији:  шаљива пјесма и „Укрински водени цвијет“.

Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику  и радови које жири одабере за похвалу и објаву. Радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму.

Радове слати најкасније до 15.6.2018. године, на адресу: Српски књижевни клуб „Вихор „Дервента, н/р предсједника Ненада Симић, ул. Краља Петра 1 бб, 74400 Дервента,  РС-БиХ

За назнаком / за конкурс – „Вихор“ /

НАПОМЕНА: Сусрети ће се одржати 4. и 5. августа 2018. године у Дервенти.  О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници конкурса биће обавијештени путем контакта наведеног у пријави на конкурс. Рок за слање пјесма неће се продуживати. Награђени пјесници у обавези су да присуствују манифестацији на којој ће бити званично проглашење и уручивање награда.

 

Slične vesti