6.7 C
Belgrade
03/02/2023
kutak za mlade Srbija

Prijavi se za diverzantske edukacije!

radionicaMnogi mladi Kruševljani letnje mesece koriste da bi se odmorili, napunili baterije za sledeću školsku godinu ili ponovni susret sa obavezama na fakultetu. Međutim, postoje i oni koji se odlučuju da leto u Kruševcu provedu stičući neka nova znanja i veštine. Upravo za njih ekipa Ajde festa je spremila raznovrstan edukativni program.

U okviru radionice stop trik animacije koju će voditi reditelj Miloš Tomić učesnici će inspiraciju tražiti u malim svakodnevnim stvarima koje gledamo, ali često ne primećujemo, učeći da prekrše poneko pravilo (gravitacije, normalnog protoka vremena ili kretanja)  i trudeći se da izbliza pogledaju oko sebe i otkriju deliće sveta svakodnevice koje animiraju.

Na Ajde festu ove godine Kruševljani će imati priliku da se susretnu i sa svojevrsnom pozorišnom laboratorijom. Radionica „Ples sećanja“  zamišljena je kao upoznavanje sa bazičnim principima rada u savremenom pozorištu, kao što su osnove rada na telu i glasu, stvaranje improvizacija i glumačkih partitura kroz niz kreativnih vežbi i zadataka, rad sa tekstom, rekvizitom, muzičkim instrumentima i team-building vežbe. Ovaj rad može biti višestruko koristan i onima koji nisu profesionalno zainteresovani za glumu, ali imaju interesovanje za igrajući i kreativni pristup komunikaciji, za upoznavanje svog tela i glasa, treniranje volje i inicijativnosti, povećanje koncentracije i prisutnosti, oslobađanje sopstvene energije i prevazilaženje svojih granica u ovim sferama.

Za one koji žele da se oprobaju u pisanju recenzije sa koncerta ili vođenju intervjua, Ajde ekipa organizuje radionicu Rok novinarstva koju će voditi Miloš Najdanović, diplomirani novinar i urednik poznatog domaćeg portala Balkanrok.

Prijave na link:  https://docs.google.com/forms/d/1K59QDhCS1xx80jf_BbXTBVMUWTIOsKyLrrd_mZmpSpQ/viewform

Rok, nedelja 4.avgust.

Slične vesti