-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
film Hrvatska

Prijave za Festival igranog filma u Puli

Otvoren je natječaj za četiri sekcije.

ROK: 01.05.2012

Festival igranog filma u Puli upućuje poziv za prijave za Nacionalni program igranog filma i to za Glavnu sekciju Sekciju manjinskih koprodukcija te za program Filmovi u nastanku i Program hrvatskog kratkog igranog filma 59. festivala.

Nacionalni program dugometražnog igranog filma mogu se prijaviti filmovi dulji od 70 minuta, na DCP-u ili 35-mm vrpci. Filmovi u kojima je hrvatski produkcijski udio i sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika veće od 50 posto kao i oni koji su dobili potporu na natječaju HAVC-a kao hrvatske produkcije dugometražnih igranih filmova mogu se prijaviti za Glavnu sekciju Nacionalnog programa Festivala. Međunarodne koprodukcije u kojima su sudjelovali hrvatski filmski umjetnici i producenti mogu se prijaviti za Sekciju manjinskih koprodukcija Nacionalnog programa Festivala.

U program Filmovi u nastanku (Work in progress) mogu se prijaviti dugometražni igrani filmovi u nastanku za koje se planira da će do 60. festivala igranog filma u Puli 2013. imati dovršenu kopiju na DCP-u ili 35-mm filmskoj vrpci, a koji će do ovogodišnjeg Festivala imati pripremljen neki filmski materijal (inserte iz filma, foršpan ili snimke proba). U Program hrvatskog kratkog igranog filma mogu se prijaviti hrvatski kratkometražni i srednjemetražni igrani filmovi kraći od 70 minuta.
Prijave se moraju poslati do 1. svibnja. Prijavnice se nalaze na web stranici Festivala, na sljedećim linkovima za:

 

Slične vesti