1.1 C
Belgrade
08/02/2023
film Hrvatska

Prijave na ZagrebDox Pro 2012.

Početak:
15 Nov 2011
Kraj konkursa:
16 Dec 2011
ZagrebDox Pro, program za autore i producente dokumentarnih filmova, biće održan krajem februara 2012. godine se u okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, a čine ga radionica za razvoj projekata i pitching forum za odabrane učesnike, te niz događanja otvorenih široj javnosti.

Na radionici i pitching forumu mogu učestvovati autori i/ili producenti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije i Kosova.

Moguće je prijaviti i projekte iz drugih evropskih zemalja koji se bave temama vezanim uz navedenu regiju i već imaju ili traže koproducente iz regije.

Rad na radionicama je individualan i intenzivan, te će voditelji odabrati najviše 12 projekata sa jednim ili dva predstavnika (redatelj i/ili producent).

Radionica i pitching forum odvijaju se na engleskom jeziku.

Voditelji radionice i moderatori pitching foruma, Leena Pasanen i Stefano Tealdi, pomoći će učesnicima da tokom trodnevne radionice (27, 28. i 29. februar/veljača) usavrše svoje projekte i pripreme se za prezentaciju.

Tokom završne prezentacije/pitchinga poštovaće se zadati format: 7 minuta prezentacije projekta (uključujući video materijal i ostale vizuelne materijale), te 8 minuta za pitanja članova panela.

Pitching forum na kojem će se odabrani projekti predstaviti panelu regionalnih i međunarodnih urednika dokumentarnih televizijskih programa, distributera i predstavnika filmskih fondacija biće održan 1. marta/ožujka i otvoren je za javnost.

Učesnici će imati priliku i za pojedinačne sastanke s članovima panela.

Za pojedinačne sastanke poželjno je pripremiti dodatnu dokumentaciju (koja nije deo prijave na ZagrebDox Pro: dodatni vizuelni materijali, detaljniju razradu projekta i budžeta i dr.).

Rok prijave za ZagrebDox Pro 2012. je 16. decembar/prosinac 2011.

Prijava je moguća isključivo onlajn, a detalje o prijavama i obrazac moguće je naći OVDE

(SEEcult.org)

Slične vesti