-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
film region Srbija

Prijave na 17. Filmsku reviju mladeži & 5. Four River Film Festival

Početak:
7 Mar 2012
Kraj konkursa:
1 Jun 2012

Organizatori 17. Filmske revija mladeži i 5. Four River Film Festivala raspisali su konkurs za učešće na ovogodišnjim izdanjima tih medjunarodnih filmskih srednjoškolskih festivala, koji će biti održani od 12. do 15. juna u Karlovcu u Hrvatskoj.

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, prošlogodišnje izdanje Revije i Festivala obeležilo je više od 150 talentovanih mladih filmskih autora iz 22 zemlje, te 84 filma koji su činili deo takmičarskog programa.

Široka lepeza stvaralaštva došla je do izražaja prilikom dodela nagrada za najbolje filmove, kako na Reviji, tako i na Festivalu.

Gran pri je dodeljen danskom filmu “Upside down”, komediji o danskom društvenom životu, a ove godine će autorka tog filma, Sara B. Pedersen, sedeti u žiriju Žute zastave, koji će odlučiti koji film najbolje i najviše progovara o nasilju i podstiče mlade na borbu protiv njega.

Žute majice, žuti baloni, žuti natpisi, ali i nagrada Žuta zastava, činiće glavne rekvizite na jednoj od festivalskih lokacija – Zorin Domu, Starom gradu Dubovcu i Knjižnici za mlade.

Osim prilike za osvajanje glavne nagrade, učesnici Festivala i Revije moći će da učestvuju na nekoj od kreativnih filmskih radionica, ali i da prate ostale raznovrsne prateće programe.

Rok za prijavljivanje je 1. jun (lipanj), a više informacija moguće je naći na Fejsbuk profilu FourRiver FilmFest ili na sajtu www.hfs.hr.

Slične vesti