-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
film Srbija

Preporuka za film“Prometej-Prometheus”(2012)

“Prometej-Prometheus” (2012) predstavlja prikvel “Alien-Osmi putnik”(1979) filma koji je reditelja Ridlija Skota (Ridley Scott) postavilo kao apsolutnog gospodara žanrovske kombinacije horora i naučne fantastike.

Fanovi naučne fantastike i horora imaće priliku da uživaju u 3D specijalnim efektima.

“Prometej”(2012) radnja filma je najsličnija “Alien-Osmom putniku ”filmskom ostvarenju iz 1979. godine.

“Alien-Osmi putnik” (1979) činila je odlična glumačka ekipa na čelu sa  Sigurni Viver  (Sigourney Weaver) u  ulozi Elen Ripli (E.Ripley). Ova izuzeta glumica začetnica je akcionih heroina kao glavnih filmskih likova.

“Prometej-Prometheus” (2012) čini odlična glumačka ekipa na čelu sa  Šarliz Teron (Charlize Theron) u ulozi  Meredit Vikers (Meredith Vickers) i Gaj Pirsom (Guy   Pearce) u ulozi Pitera Vejlenda (Peter Weyland).

R. Skot svojim neprikosnovenim rediteljskim umećem nameće mračnu i jezivu atmosferu. Krv se ledi u žilama dok na svakom ćošku  očekujemo napad iz tame.

Misteriozan, uzbudljiv, šokantan, zastrašujući i mračan, “Prometej” je definitivno vredan da ga pogledate.

Ovaj film zbog svoje izvaredne kinematografije  treba pogledati u bioskopu.

Ne propustite priliku da uživate u spektaklu.

Radnja filma:

Sve počinje 2093. godina na naučno istraživačkoj svemirskoj letelici po imenu “Prometej”.Prema nalazima arheologa Elizabet Šo i Čarlija Holoveja koji veruju da su pronašli dokaz da su ljudsku rasu stvorili vanzemaljci, ova svemirska baza se uputila ka planeti LV-233 za koju gore dvoje pomenutih smatraju da je domovina inžinjera. Finansirano od strane milijardera Pitera Vejlenda koji je proglašen mrtvim, cilj ekspedicije je  pronalazak bilo kakvih dokaza koji će potvrditi teoriju arheologa i postojanje naših kreatora. Umešanost velike korporacije koju na misiji predstavljaju Meredit Vikers i izuzetno napredni robot po imenu Dejvid, daje znake da ipak Vejlend ima i neke skrivene namere pored klasičnog istraživačnog izleta.

Osnovni podaci o filmu:

Originalni naslov: Prometheus

Prevedeni naslov: Prometej

Režija:: Ridley Scott

Scenario:Jon Spaihts,Damon Lindelof

Uloge:Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron,Guy   Pearce,

Logan Marshall-Green, Sean Harris, Rafe Spall, Emun Elliott, Benedict Wong

Žanr:Naučna fantastika, horor, akcija

Godina proizvodnje: 2012

Zemlja porekla: USA

Jezik: Engleski

Trajanje filma: 120 minuta

Slične vesti