12.6 C
Belgrade
25/03/2023
film kutak za mlade Srbija

Premijera prve veb serije za tinejdžere na našim prostorima!

396197_samo-kazem_ffPremijera prve veb serije za tinejdžere na našim prostorima, od četvrtka 7. novembra, ponedeljkom i četvrtkom u 22 sata – samo na vebu!

U nedelju 3. novembra na youtubu su se pojavili snimci smart moba u kom mladi ljudi u tržnom centru, obučeni u pidžame i bade mantile, naoružani četkicama za zube i peškirima, simbolično pozivaju svoje vršnjake na buđenje iz apatije i pasivnosti. Smart mobovi, koji su se istovremeno odigrali u Beogradu, Sarajevu i Skoplju, deo su promocije prve regionalne veb serije za tinejdžere „SamoKažem“. Međutim, među učesnicima smart moba u beogradskom Merkatoru, bili su i glumci veb serije “SamoKažem”. Jer, ovaj događaj, postaće deo prve „SamoKažem” vebizode.

„SamoKažem“ ima 26 petominutnih vebizoda i prikazivaće se isključivo na Internetu – na zvaničnoj Facebook stranici serije (www.facebook.com/samokazem01), na Youtube kanalu (www.youtube.com/samokazem01), kao i na sajtu www.samokazem.org. Revolucionarni fenomen veb serije, koji u potpunosti menja način na koji se serije proizvode i emituju, globalno je nov,  „SamoKažem“prva je takva serija na Balkanu.

Junake serije „SamoKažem“ upoznajemo u trenutku kada se opraštaju sa svetom detinjstva i počinju da prihvatanju sami sebe. Jedno sasvim posebno leto provode zajedno. Nesigurnosti se rešavaju u hodu, rane se leče same od sebe, a energija se uvek obnavlja. Osluškujući se međusobno, jedni drugima pomažu da odrastu. Dolaze iz različitih zemalja koje se graniče jedna sa drugom, ali stanovnici tih zemalja retko i nerado prelaze te granice. Govore različitim jezicima, a odlično se razumeju. Dele iste snove i strahove, ali do sada nisu imali priliku da o tome pričaju. Sreli su se slučajno, tako nekako su i postali prijatelji. Upoznajte Jovanu, Maju, Aleksandru, Miloša, Zorana, Drena…

U veb seriji igraju Milena Stanić, Mladen Sovilj, Ana Mandić, Ana Stojanovska, Davor Golubović, Bujar Ahmeti, Jelena Asanović, Stefan Đorđević, Mladen Andrejević i mnogi drugi. U jednoj od vebizoda, u specijalnoj ulozi pojavljuje se i folk zvezda Dragana Mirković.

Seriju je režirala mlada beogradska rediteljka Jelena Gavrilović, producira je Fond B92 iz Beograda, a izvršni producent je TunaFish Studio. Na soundtracku će se naći veliki broj generacijski popularnih muzičara i bendova, u rasponu od Voodoo Popeyea do Stray Dogga, od Vlade Georgijeva do Prti Bee Geea.

Slične vesti