4.5 C
Belgrade
04/02/2023
kutak za mlade region Srbija

Premijera predstave „DESET LJUTIH GUSARA“ u Smederevu

U četvrtak 9. februara, sa početkom u 19:30 u Centru za kulturu Smederevo, biće premijerno izvedena predstava za decu Deset ljutih gusara pozorišta Kreativni haos, kancelarije za mlade Smederevo.

Predstava je rađena po motivima pesme Deset ljutih gusara pesnika Ljubivoja Ršumovića.

Ovo je priča o NE TAKO ljutim gusarima i NE TAKO hrabrom dečaku koji JAKO voli da igra igrice. Hoće li gusari uspeti da mu objasne da magija zaista postoji svuda oko nas i da igrice nisu jedina zabava i moguća razbibriga za decu? Može li mašta da nas odvede na zajedničko putovanje do Nedođije i nazad? To su pitanja na koja ova predstava pokušava da odgovori.

Krajem 2010. god. aktivisti KZMSD snimali su šest edukativnih filmova. Na snimanju poslednjeg filma došli su na ideju da osnuju omladinsko amatersko pozorište – „Kreativni haos“. Rešili su da od scenarija za 6. film, koji je napisao Miloš Trifunović, naprave pozorišnu predstavu – „Malograđanski urnebes“. Premijera predstave je održana 14. februara 2011, i to je bio zvanični početak rada pozorišta.

Direktor CZK, Milan Mišić, nakon gledanja predstave kontaktirao je koordinatorku KZM, Marinu Janković, sa željom da ustupi prostor CZK pozorištu.

Na ovogodišnjim „Nušićevim danima“ pozorište je u revijalnom delu festivala odigralo predstavu o Nušićevim ljubavima. Nakon uspešnog pojavljivanja na danima, unapredili su svoj rad dovođenjem koordinatorke pozorišta Nevene Rakočević. Trenutno rade radionicu, kojom postavljaju osnove rada u pozorištu.

Dođite da se dobro zabavimo 🙂

Slične vesti