4.4 C
Belgrade
01/12/2022
kutak za mlade pozorište Srbija

Premijera: Parobrod teatar: “Pansion Beket”

Kamerna scena “Parobrod teatar” (Kapetan Mišina 6a) biće otvorena 12. novembra u 20.00 premijernim izvođenjem predstave “Pansion Beket”.

Afirmisani umetnici dobiće mogućnost da ostvare svoje ideje koje zbog “nekomercijalnosti” i istraživačkog karaktera nemaju mogućnost da realizuju u institucionalnim pozorištima, a mladi, neafirmisani autori koji nemaju, ili dosad nisu dobili dovoljno prostora, dobiće mogućnost da se umetnički izraze. Ovo je u UK “Parobrod” već donekle postignuto, tj. nagovešteno ciklusom scenskih čitanja “Biseri iz upravničkih fioka”.

Predstavu “Pansion Beket” režirao je Stevan Bodroža, a vizuelno uobličila Dragana Ognjenović. Projekat je nastao kolažiranjem nekoliko Beketovih dramskih minijatura – “Dođi – pođi”, “Ne ja”, “Koraci” i “Ljuljaška” – kao i pesama “Kako reći” i “Nešto tamo”. U pristupu ovim tekstovima, autori projekta pokušali su da malo odstupe od Beketovih strogih pravila i instrukcija vezanih za formu ovih komada, ali da istovremeno, u što većoj meri ostanu dosledni piščevom stilu, izrazu, atmosferi i emociji.

U predstavi glume Vanja Ejdus, Tamara Krcunović i Milica Stefanović. Dramaturg je Tamara Bijelić, a za muziku je zadužena Manja Ristić. Prva repriza biće 13. novembra od 20.00. (danubeogradu.rs)

Slične vesti