2.9 C
Belgrade
01/02/2023
film Srbija vesti

Premijera kratkometražnog igranog filma„Informisani pristanak“

 

 

 

 

 

 

Kratkometražni igrani naučnoobrazovni film„Informisani pristanak“nastao je sa ciljem da se razbiju predrasude koje vladaju o kliničkim ispitivanjima.

Premijera kratkometražnog igranog filma „Informisani pristanak“zakazana je za 1.oktobar u 19 časova u Ustanovi kulture „Palilula“, u ulici Mitropolita Petra 8, u Beogradu.

Autori filma ovog značajnog ostvarenja su Maja i Emil Čonkić.

Filmsko ostvarenje nas vodi  kroz najveće strahove pacijenata i na nov način prikazuju odnos pacijent/doktor kroz proces informisanog pristanka, što predstavlja pionirski poduhvat i kod nas i u svetu.

Filmsku postavu čine profesionalni glumci Nikola Krneta i Dejan Lutkić, Branislav Krstić čovek koji je montirao filmove Emira Kusturice i Nikite Mihalkova, Dejan Pantelić ime koje prati scenografiju i kostim svih značajnijih pozorišnih predstava Srbije i bivše Jugoslavije, bubnjar Dragoljub Đuričić i konačno pomoć režiji u ovom filmu Timoti Džon Bajford.

Kratkometražni igrani naučnoobrazovni film„Informisani pristanak“ je napravljen volonterski bez nadoknade,sa učešćem profesionalaca koji su prepoznali značaj ovakvog projekta.

Ulaz na filmsku projekciju je slobodan.

 

 

Slične vesti