0.7 C
Belgrade
28/01/2023
film Srbija vesti

Premijera filma „Ljuljaška“ DKC 03.10.2012

Premijera dugometražnog igranog filma „Ljuljaška“, rediteljke Tamare Drakulić, održaće se u Dvorani kulturnog centra u Beogradu 3. oktobra u 21h.

Scenaristkinje i glavne akterke filma su Tamara Drakulić i Ana Ivanović.

Ideja za film je nastala iz muzičke radio emisije na nezavisnom internet radiju, Novi radio Beograd, koju su vodile Ana i Tamara. U nedostatku tema, njih dve su odlučile da lažu da se nalaze u Americi. Puštajući različite zvuke, kao i muziku karakterističnu za područja kroz koja navodno prolaze, pokušale su da dočaraju svoje imaginarno putovanje. Tamara je rediteljka, Ana scenaristkinja, pa je bilo prirodno da požele da naprave i film. Bilo je teško ubediti bilo koga da je sa tako malim budžetom koji su zamislile uopšte moguće snimiti dugometražni film, a posebno u Americi. U produkciji nezavisnoj od bilo koje fondacije ili ministarstva, kao svaka prava avantura, nastao je radio road movie „Ljuljaška“.

Putem 66, ”majkom svih puteva”, Ana i Tamara započinju svoju potragu za omiljenim muzičarem Džekom Oblivianom, legendom garažnog rokenrola. Kanjoni Arizone, teksaške prerije, prašnjavi putevi Oklahome, stenovite obale Pacifika, crno bluzersko srce Memfisa, i lavirinti Las Vegasa, stvaraju magičnu igru svetlosti kroz koju nas film ”Ljuljaska” na veoma šarmantan način vodi.

Svetska premijera filma „Ljuljaška“ je zakazana za 3.oktobar u 21h u Dvorani kulturnog centra ,Kolarčeva 6 u Beogradu.

Ulaz na filmsku projekciju je besplatan.

http://www.youtube.com/watch?v=HglSys-4tw4

Slične vesti