6.4 C
Belgrade
06/12/2022
festivali Srbija vesti

Preko lopate do umetnosti

Samoorganizovani kolektiv „Ekspedicija Inex film“, od 17- 24. septembra organizovaće festival „Umetnost i lopate“ u prostorijama napuštenog kinematografskog preduzeća „Inex film“ u Višnjičkoj 76.

 Edukativni deo festivala činiće radionice grafita, izrade skupltura od recikliranih materijala, izrade instalacije od selotejpa i tribine o grafitima, dok će poslednji dan, u subotu 24.septembra u 16 časova nastupiti domaći bendovi Repetitor, Stuttgart online i Kriške.

 Posetioci će pored osnovnog programa moći da pogledaju i izložbu fotografija napuštenih prostora „Goli otok“, zatim seriju oslikanih grafita-murala „Domaći Džem od Grafita“ nastalih na istoimenim radionicama u okviru festivala „Belgrade Rolling“, kao i video instalaciju „Treshold“.

 U subotu, 24.septembra od 14-20 časova, svi prisutni moći će da „odigraju stare hitove“ i vrate se u period kada su prve kompjuterske igrice vladale našim slobodnim vremenom. Prince of Persia, Prehistorilk, NBA jam, Blues Brothers, Qbasic Gorillas samo su neke od popularnih igrica koje će vas vratiti u vreme detinjstva i podsetiti na bezbrojne noći pred monitorom.

 Program festivala počinje već tradicionalnom dvodnevnom akcijom čišćenja i uređivanja prostora, koje se održavaju pred svaki događaj u ovom prostoru od marta 2011.godine i tokom kojih je većina prostorija na površini od preko 1400 m2 očišćena i „oslobođena“ za rad i kreativnu produkciju.

 Celokupan program festivala „Umetnost i lopate“ je otvorenog karaktera a ulaz je besplatan.

 Projekat „Umetnost I lopate“ finansira Ministarstvo omladine i sporta u okviru projekta „Mladi su zakon“ kog kao resurs centar za teritoriju grada Beograda, sprovodi Program za mlade Građanskih inicijativa.

 Više informacija na: www.ekspedicijainexfilm.blogspot.com

Slične vesti