21.5 C
Belgrade
09/06/2023
Hrvatska promocije region Srbija vesti

Predstavljanje srpske i hrvatske slem scene u Zagrebu

slam zagrebNEDJELJA 26.10. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30
KUM – KAZALIŠTE U MOČVARI (ZAGREB)

PREDSTAVLJANJE SRPSKE I HRVATSKE SLEM SCENE

Upad: 0 KN (nula kuna)

Pozivamo vas na nesvakidašnji događaj slem poezije u Zagrebu u klubu Močvara. Imaćete priliku da gledate srpske i hrvatske slemere na sceni. O domaćim slemerima znate manje-više sve pa predstavimo gostujući sastav:

O srpskoj slem sceni:

Srpski slemeri okupljeni oko Slem Studija, predstaviće zagrebačkoj publici svoju poetiku, kao i veštinu nastupa na sceni. Samo za zagrebačku publiku, nastupiće neki od najglasnijih i najiskusnijih likova sa srpske slem scene. Srbija nastupa u sastavu: Aljoša Dražović (Beograd), Siniša Rudan (Beograd), Goran Živković (Niš), Siniša Stojanović Sinister (Beograd), Damir Nedić (Kragujevac) i Milan Mijatović (Beograd).

Hrvatsku slam scenu će da predstavljaju mnogo poznata imena ali i udruge: tako imamo udrugu DADAnti iz Splita, koja će sljedeće godine biti službeni organizator Prvog državnog prvenstva Hrvatske u slam poeziji, ali i udrugu URK iz Zagreba s programom Kazalište u Močvari, koji će biti domaćin događaja u Zagrebu. Udrugu DADAnti će predstavljati: Franko Bušić (Split), Željko Barišić (Split), Hrvoje Bubić (Split), Zdenko Franjić (Zagreb), Bruno Tomašić (Zagreb), Marijan Grakalić (Zagreb), Jasmina Šušić (Kutina), a udrugu URK: Vid Jeraj (Zagreb), Mario Kovač (Zagreb), King Bajrami (Zagreb), Žarko Jovanovski (Zagreb), Dino Tremens (Zagreb), Electra Black (Belišće) te mnogi drugi.

U sklopu večeri predstaviti će se i udruženje građana “Poezin” koje se već unazad pet godina, bavi razvojem slem scene u Beogradu i Srbiji. Slam studio je web projekat organizacije Poezin. Ciljevi projekta su: mapiranje slam izvođača u Srbiji i regionu, produkcija radova o slam poeziji i slam sceni, organizacija slam radionica, organizacija slam prezentacija, kao i regionalno povezivanje slem izvođača iz Ex Yu država

Slične vesti