4.7 C
Belgrade
27/11/2022
časopisi Srbija

Predstavljanje časopisa „Poslovna žena“

Na konferenciji za novinare predstavljeno je prvo štampano izdanje časopisa Poslovna Žena, jedinog magazina ove vrste u Srbiji. Tom prilikom Jelena Gajić, urednica magazina, iznela je zanimljive podatke o tome koje su potrebe i interesovanja poslovnih žena u Srbiji.
– Anketa koju smo sproveli tokom meseca septembra i oktobra na portalu poslovnazena.com pokazala je da čak 62 odsto žena u Srbiji ima izrazitu želju da izgradi karijeru i postigne uspeh. Od ovog broja, njih gotovo 44% želi da se osamostali i izgradi sopstveni biznis. To su veoma ohrabrujući podaci koji pokazuju da je sve veći broj žena u Srbiji koje žele da aktivno grade svoju karijeru, da se edukuju, usavršavaju i svojim rezultatima ostave trag u svetu biznisa, što nas je i podstaklo da pokrenemo magazin. Budući da su poslovne žene svestrane i kompletne ličnosti, to će se u našem časopisu, osim informacija i vesti iz sveta biznisa, naći i teme kao što su porodica, zdravlje, putovanja i slično – objasnila je Jelena Gajić.

Časopis nas upoznaje sa ženama koje nam primerom pokazuju kako da promenimo način na koji gledamo na svoju budućnost i ujedno nas motivišu da smelo zakoračimo putem ostvarenja ciljeva i ambicija. Jedna od takvih mladih poslovnih žena je i Sanja Knežević, koja je na konferenciji podelila svoje iskustvo u radu i do sada postignut uspeh.
– U poslednje vreme često čujem da je jako teško upustiti se u sopstveni biznis u Srbiji, da je ženama teže nego muškarcima, da je biznis teren koji je kreiran za muški pol. Smatram da kada shvatimo pravila igre, kada definišemo ciljeve i platformu za njihovo dostizanje, onda ne postoji prepreka. Ja verujem da je ovaj period, period velikih izazova i na taj način sam definisala svoj profesionalni put – borba sa stalnim izazovima. Potpuno sam svesna veličine izazova pred kojima sam, ali sam takođe i svesna lepote onoga što moj rad može stvoriti i što je već stvorio. Želim da priče kao što je moja, kroz ovaj magazin, inspirišu i podstaknu druge žene u Srbiji da ostvare svoj san – rekla je Sanja.

Na konferenciji je bilo reči i o tome ko su danas poslovne žene u Srbiji, čemu teže i na kakve sve izazove nailaze. O tome je, kroz rad Udruženja poslovnih žena, pričala Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja. Ona je iznela zanimljive podatke o održivosti ženskog biznisa u Srbiji.

Magazin Poslovna Žena možete kupiti u većim tržnim centrima, hipermarketima i na kisocima u centralnim gradskim zonama i u blizini poslovnih centara. Cena magazina je 250 dinara, a godišnja pretplata iznosi 2.700 dinara.

Tokom današnjeg dana, trajaće promocija časopisa u tržnim centrima Ušće i Merkator, a uz svaki kupljeni magazin, posetioci ovih tržnih centara dobiće na poklon promotivne pakete kompanije kreirane u saradnji sa prijateljima magazina. Promocija će se nastaviti i tokom celog vikenda.

preuzeto sa:

http://www.mc.rs/sta-znaci-biti-poslovna-zena-u-srbiji.4.html?eventId=8219

Slične vesti