4.6 C
Belgrade
31/01/2023
region Srbija

Predstava ,,Kao Džonatanov galeb“, DIS Teatar, Banja Luka u Smederevu

U okviru festivala Patosofiranje večeras će se od 20 časova odigrati predstava ,,Kao Džonatanov galeb“ na platou ispred Karađorđevog duda u Smederevu.

,,Kao Džonatanov galeb“, neverbalna predstava, prepuna detalja – simbola, mitologije i tuge prikazuje čoveka u kojem je sve razbijeno u paramparčad. Scena je gubilište na kojem se smenjuju košmari i strahovi sa nadom, podsvest sa osvešćenjem, demoni sa andjelima, smrt sanovim životom. Suprotno galebu Džonatanu koji, rizikujući život, prelazi preko svojih mogućnosti i ispituje visine, biće u ratu prinuđeno je da iskusi dubine ponora i granice ljudskih mogućnosti. Obojica se u ljudsko društvo vraćaju kao izgnanici, promenjene svesti, jer ne mogu zaboraviti ono što su naučili. Predstava prikazuje čoveka koji je prošao strahote rata i opredelio se za život.

Dis-Teatar je osnovan 1991. godine sa ciljem očuvanja i razvoja pozorišne kulture.Proteklih godina uspeli su da izgrade prepoznatljiv i originalan izraz te da se nametnu kao umetnički nezavisna pozorišna kuća.U proteklom periodu uspeli smo da realizuju 74 pozorišna projekta i odigraju više od 1070 predstava.

Reditelj: Novica Bogdanović
Kostimografija: Ivana Milanović
Scenografija: Miodrag Jokić
Izbor muzike: Bogdan Crnobrnja

Slične vesti